Nok en DAB-klage på ESAs bord

Det europeiske overvåkingsorganet ESA behandler tre klager om DAB-utbygging i Norge og ber nok en gang om svar fra norske myndigheter.

NY KLAGE: ESA behandler en ny klage på utbyggingen av DAB i Norge.

Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

Den nyeste klagen kommer fra en anonym lokalradiostasjon som hevder at utbyggingen av DAB-radio i norske veitunneler er ulovlig statsstøtte, skriver Klassekampen.

Fra før er det kjent at Norsk Lokalradioforbund og et anonymt kringkastingsselskap har levert inn hver sin klage til ESA, som er Det europeiske frihandelforbundets vaktbikkje. Lokalradioene kjemper mot slukkingen av FM-nettet, som de frykter vil føre til at de taper kampen om lytterne.

Ifølge den anonyme radiostasjonen vil Statens vegvesen bruke anslagsvis 1,1 milliarder kroner på å bygge ut DAB-nettet i 320 tunneler. «Det framstår som om de har som politikk å skape et forvrengt kringkastingsmarked, ved å diskriminere mellom ulike teknologier og kringkastingsselskaper», skriver anklageren.

ESA har i et brev til næringsminister Monica Mæland (H) bedt regjeringen kommentere de nye anklagene, ifølge Klassekampen.

Sjefingeniør Dag Vidar Torget i Vegdirektoratet påpeker at det ikke er Statens vegvesen, men Stortinget, som har bestemt at FM-båndet skal slukkes fra neste år. Han tilbakeviser også påstanden om at Vegvesenet har investert nærmere 1,1 milliarder kroner i DAB-utbygging.

Les også

Halve landet kan bli uten lokalradio

Les også

FM-nettet slukkes i 2017

Les også

Sverige dropper DAB-radio

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Markedsføring
  2. Digitalisering
  3. ESA

Flere artikler

  1. Anbud sendt feil i posten – mister mulighet til milliardkontrakt for E6

  2. Bellona klager oljeskattesystemet inn for ESA

  3. Antall Nav-klager doblet siden 2015

  4. Annonsørinnhold

  5. Vil satse 1,3 milliarder for å skyte opp satellitter fra Andøya

  6. Studie: Miljøfartsgrense har ingen effekt på miljøet