Dagbladet solgt til Se og Hør-eieren

Dagbladet bekrefter selv at de er solgt til det danskeide mediekonsernet Aller Media.

DAGBLA'GUTTEN: Avisen John Arne Markussen er sjefsredaktør for, er solgt til Aller Media? - Det publisisistiske har stått sentralt i samtalene med den nye eieren. Dette endrer ikke hva Dagbladet er, og hvem vi skal være i framtida, lover han.
Publisert:

- Dette er en god dag for oss alle, uttaler konserndirektør Tore Stangebye til egen avis.

Dagbladet bekrefter nå på sin egen hjemmeside, at de blir solgt til Aller Media.

- Det var vi som prøvde å sjekke opp Aller på en fest for 8-9 måneder siden. Og vi fant tonen. Siden har vi skjønt at det kunne bli noe mer. Nå skal vi bruke tida framover på å se hvordan vi kan leve sammen, sa Stangebye under et allmøte med de ansatte i Dagbladet, som ble avholdt i redaksjonslokalene i Havnelageret i Oslo i dag klokken 11.

Vil ikke ut med prisen

Flere medier, deriblant fagbladet Journalisten, skrev tidligere i formiddag at Aller Media nå overtar eierskapet. Journalisten, som er bladet til medlemmene i Norsk Journalistlag, forteller at samtalene fortsatte i morgentimene i dag, etter at det ikke ble en avklaring på Berner Medias styremøte i går kveld.

SELGES: Dagbladet holder til i Havnelageret i Oslo.

Berner Media er en del av konsernet som nå selger Dagbladet.

Samtalene fortsatte altså, og endte til slutt med at Allers siste bud ble godtatt.

Berner Media har ikke gått ut med pris, men nettstedet NA24 melder at prisen skal være lavere enn de 300-400 millionene som har vært antydet.

Les også:Kan bli solgt for 400 mill.

Journalisten skriver da også at prisingen av Dagbladet har vært det vanskeligste punktet i forhandlingene.

Meglerhuset Pareto bistod selgende part, altså Berner.

- Jeg kan ikke si noen ting om pris og det er også underordnet, sier Stangebye til Kampanje.

Markussen: Skal være som før

Det var nettopp bladet Kampanje som i mai først skrev at eier Berner Media vurderte å selge den tradisjonsrike tabloidavisen, inkludert den suksessfulle og attraktive nettsatsningen dagbladet.no.

BEKREFTET SALGET: Konserndirektør i Berner Gruppen, Tore Stangebye.

22. mai ble det bekreftet av partene at ryktene var reelle, og at det danskeide mediekonsernet, som blant annet utgir kjendisbladet Se og Hør, KK, Henne, Autofil og Båtmagasinet, var Dagbladets beiler.

- Dagbladets formålsparagraf endres ikke med skifte av eier, uttalte sjefredaktør John Arne Markussen på allmøtet, melder hans egen avis.

- Det publisisistiske har stått sentralt i samtalene med den nye eieren. Dette endrer ikke hva Dagbladet er, og hvem vi skal være i framtida, lover han.

Beholder vetorett

Stiftelsen Dagbladet ble opprettet av de ansatte i 1984, for å sørge for at avisens tradisjoner ble holdt i hevd redaksjonelt.

Blant annet har stiftelsen vetorett i ansettelsen av redaktør.

Det har vært speklulert i at dette har vært et vanskelig skjær å manøvrere rundt i forhandlingene, men stiftelsens styreleder Eivind Smith forteller nå Journalisten at Stiftelsen Dagbladet blir med på lasset, og at de får samme makt i «nye» Dagbladet.

De vil få vetorett ikke bare for papiravisen, men også nettutgaven som er rosinen i pølsen og det mest attraktive for Aller Media å kjøpe.

- Den består, og det har vært helt avgjørende for oss, sier Smith om vetoretten

Styrelederen legger til at han ikke har oppfattet Aller som vanskelig å få med på dette, skriver Journalisten.

Ble tilbudt flere

Kampanje har tidligere skrevet at Dagbladet har blitt presentert for flere store mediekonsern, deriblant Schibsted (som eier VG og E24), TV2, Bonnier, Stampen i Sverige og danske Egmont.

Administrerende direktør Roger Hansen i Aller Media sier i en pressemelding at «med dette oppkjøpet vil vi stå langt sterkere i en krevende tid for norske medier, og vi ser fram til å videreutvikle et slagferdig, moderne, mangfoldig og konkurransedyktig mediehus».

Les også:Dagbladet selger tre aviser per stativ

- Det sentrale for Berner Gruppen har vært å finne en god og trygg havn for Dagbladet og medieområdet, sier Anne Lise Meyer, styreleder i Berner Gruppen, i pressemeldingen.

- Med den maktkonsentrasjonen vi har sett i bransjen de senere år, er det nødvendig at Dagbladet kommer inn i et større miljø, i et eierskap med kompetanse og styrke til å utvikle virksomheten videre.

PS! Aller Media Norge omsatte for 1,3 milliarder kroner i 2012, Dagbladet 830 millioner kroner.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om