Ingen streik for avisbudene

Det blir ingen streik blant landets avisbud onsdag. Ni timer på overtid ble Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) enige om en ny timelønnsavtale.

INGEN STREIK: Over 1.000 avisbud kunne ha streiket onsdag.
Publisert: Publisert:

Partene kom til enighet like før klokken 9 onsdag morgen.

– Vi er tilfredse med at vi fikk gjennom at denne overenskomsten skal være en timelønnsavtale, og ikke en tidsakkordavtale, som arbeidsretten slo fast i en dom tidligere i sommer, sier forhandlingsleder i Norsk Transportarbeiderforbund, Sissel Karlsen, i en pressemelding.

Stridigheten har dreid seg om hvor lang tid en budrunde skal ta. Mediebedriftenes landsforening (MBL) har kuttet ned på denne tiden, noe som Arbeidsretten mente var lovlig i en dom tidligere i sommer.

– Dermed kunne arbeidsgiverne «spise opp» eventuelle lønnstillegg gjennom å korte ned tiden budrunden skal gjøres på. De nye bestemmelsene i overenskomsten gjør at dette ikke lenger kan skje, sier Karlsen.

Resultatet er innenfor frontfagets ramme på 3,3 prosent, opplyser Mediebedriftenes Landsforening.

– Vi har hatt krevende, men konstruktive samtaler, og funnet fram til en løsningsmekanisme for uenighet om arbeidstid. Eventuelle fremtidige arbeidstvister kan bringes inn for nemdsbehandling etter et nytt bilag i tariffavtalen, sier MBLS forhandlingsleder Terje Hovet i en pressemelding.

Mer enn 1.100 avisbud i 24 distribusjonsselskaper ville bli tatt ut i streik dersom partene ikke blir enige.

Publisert:

Her kan du lese mer om