Kan bli tidenes dyreste britiske bil

En klassisk Aston Martin DBR1 har en verdi hinsides noen britisk bil før den.

HELT SPESIELL: En Aston Martin DBR1 er i seg selv en spesiell bil, når den har vunnet løp med Carroll Shelby og Sterling Moss bak rattet blir det noe ekstraordinært.
Publisert:

- Talacrest er stolte av å tilby den mest suksessrike racingbilen som Aston Martin noensinne har laget, for salg, sier salgsannonsen for denne Aston Martin DBR1.

Disse ordene betyr at dette er en veldig spesiell bil. Aston Martin i seg selv er eksklusivt, og har bilen en spesiell historikk vil verdien være svært høy.

For to år siden ble en av de to DB5-modellene som ble brukt i James Bond filmene Goldfinger og Thunderball solgt for nær 30 millioner kroner.

Det er likevel ikke i nærheten av den summen det britiske firmaet Talacrest mener DBR1-en fra 1957 er verdt.

Topp fem i verden

- Jeg mener det er en av topp fem biler i verden, og en modell av dette kaliberet, med et slikt udiskutabelt opphav, er sjeldent til salgs på det åpne markedet, sa John Collins, grunnlegger av Talacrest, til Daily Mail. Firmaet ligger i Ascot, Berkshire i England.

Bilen er en av fire slike som ble bygget, en femte er en oppgradert versjon av et tidligere chassis, og har en rekke seiere fra kjente løp på CVen.

ARBEIDSPLASS: Her har en rekke berømte racingførere sittet.

Den debuterte på et 1000 kilometers løp på Spa i 1957, som den vant. I 1959 kjørte Roy Salvadori og Carroll Shelby den inn til seier i 24 timers løpet på Le Mans.

Mer bilstoff på E24 BIL

Etter det ble den solgt fra fabrikken, og de nye eierne fortsatt å delta i løp med den hele sekstitallet.

Det er den eneste DBR1 som har vunnet et race uten å være fabrikkseid. Det er også den eneste Aston Martin som har vunnet Le Mans, og den eneste bilen Carroll Shelby vant Le Mans med. Den legendariske Sterling Moss var en av de andre sjåførene som brukte bilen i løp.

SUKSESSRIK: Av de fire originale Aston Martin DBR1 som ble laget, er dette den som var suverent mest suksessfull.

Enorm pris

Talacrest solgte bilen til dens forrige eier, i 1992, som deltok i en rekke historiske racingløp med den.

I juni ble det satt ny prisrekord for en britisk produsert bil, da en Bentley ble solgt for fem millioner pund på auksjon.

Om DBR1 blir solgt for prisen Talacrest har satt, blir den rekorden most. 20 millioner pund, tilsvarende 183 millioner kroner, er prislappen. Dette vil i så fall gjøre den til en av de aller dyreste bilene som er solgt på den åpne markedet.

Dyrest er en Ferrari 250GTO, som også var kjørt av Stirling Moss. Den oppnådde 22 millioner pund, 201 millioner kroner, tidligere i år. Noe som skal være den høyest kjente prisen for en bil, noensinne.

Les også:

Er dette verdens dyreste bil?

Solgte klassiske biler for 1,5 milliarder

Ferrari-klassikere på rekke og rad

Publisert:
Gå til e24.no