Mer sporty Panamera

Porsche lanserer en mer sportslig anlagt utgave av personbilen Panamera.

Publisert: Publisert:

Da Porsche lanserte sin sedan-modell Panamera for to år siden var det mange som rynket på nesen. Designen falt ikke i helt god jord hos mange.

At de kom med enda en som liknet en familiebil var nok mindre overraskende. Helt siden Cayenne kom i 2002 har det vært Porsches mestselgende modell. Folk vil med andre ord ha mer enn bare sportsbilene.

Test av Porsche Panamera 4S

Panamera har etter hvert blitt tilgjengelig med diesel så vel som hybrid, men nå kommer det en ekstra sportslig variant på banen.

De har kalt den GTS, i Porsche-språk betyr dette «Gran Turismo Sport», en merkelapp og satt på en utgave av forrige generasjon Cayenne.

Også bane

Dette er en mer sportslig variant av Panamera. Den er senket en centimeter, den har justerbare luftfjæringer og Porsche Active Suspension Management. Noe som skal gjøre bilen mer kompetent på bane, uten at den blir mindre komfortabel på vanlig vei, i følge Porsche.

Sporvidden bak er økt gjennom bruk av «spacere», som gjør at hjulene står fem millimeter lengre ut enn på standardutgaven. Dette skal gjøre bilen mer stabil. Bremsesystemet er hentet fra Turbo S modellen.

Mer bilstoff på E24BIL

Utvendig er det gjort visse grep som skiller den fra de andre Panamera-modellene, blant annet med svarte stylingdetaljer og innvendig har de gitt den som kan kalles et sportslig utseende, med sportseter, et spesielt ratt, og overflater i skinn og alkantara.

Til vinteren

Motoren er den modifisert utgave av V8en på 4,8 liter, uten turbo. Den yter 430 hestekrefter, noe som er 30 mer enn man finner i Panamera S og 4S, den har i tillegg 20 newtonmeter høyere dreiemoment, med 520.

Den kommer med firehjulstrekk som standard og gjør null til hundre på 4,5 sekunder og har en toppfart på 288 kilometer i timen. Snittforbruket er på 1,09 liter per mil.

Panamera GTS kommer på markedet i februar og prismessig havner den noe over Panamera 4S som koster nær 1,8 millioner kroner i Norge.

Les også

Publisert:
Gå til e24.no