Elektrisk fra Detroit

Nå kommer det nok en rendyrket elbilprodusent fra USA, og de starter akkurat som Tesla gjorde.

SETT DET FØR: Detroit Electric velger og å starte med å elektrifisere en Lotus Elise.
Publisert: Publisert:

Omtrent samtidig med at Tesla har stoppet produksjonen av sin Lotus-baserte Roadster-modell, kommer ett nytt amerikansk selskap med sin første elbil, basert på nettopp Lotus Elise.

Les også: Tesla tjener penger

- Vi er stolte av å være det fjerde bilselskapet som er født i Detroit, og den første til å lage rent elektriske sportsbiler i Michigan, sier Don Graundstadt, administrerende direktør i Detroit Electric, i en pressemelding.

Detroit Electric har tatt navnet fra et forlengst nedlagt selskap, de forsvant for 70 år siden, og hovedkontoret er i den ikoniske Fisher-bygningen i Detroit.

TAR OVER: Etter at det ble produsert 2500 Tesla Roadster fra 2008 til 2012, prøver Detroit Electric seg med modellen SP:01.

I 2008 gjenopplivet Albert Lam, som har sin bakgrunn fra blant annet Lotus, merket.

Mer bilstoff på E24 BIL

- Denne sportsbilen vil gi oss muligheten til å vise verden våre evner til å laget et spennende og innovativt produkt. DNAet vil bil spredt til våre fremtidige sedanmodeller. All våre biler skal være morsomme å kjøre og gi eksepsjonelle ytelser i sin klasse, sier Lam i samme pressemelding.

Les også: Tesla-sjef Elon Musk: - Kom til Norge for å si takk

Detroit Electric vil senere denne måneden offisielt avduke SP:01 under bilutstillingen i Shanghai. Det er naturligvis en toseter, med en elektrisk motor som yter 150 kilowatt, tilsvarende 204 hestekrefter, i en bil som veier 1070 kilo.

PLANEN: Detroit Electric planlegger å utvide sortimentet til familiebiler etter hvert.

Batteriet er på 37 kilowattime og skal ta rett under 11 timer å fullade fra strømnettet. Rekkevidden skal være på 30 mil.

De oppgir toppfarten til 249 kilometer i timen og null til hundre skal ta 3,7 sekunder. Akselerasjonen er dermed identisk med Tesla Roadster.
Rekkevidden ser og ut til å være ganske lik.

Les også: Elbilsalget i Europa: - Det er katastrofalt

Effekten er mindre enn det som var i Tesla Roadster, men SP:01 er 260 kilo lettere.

Fem år med utvikling ligger bak bilen og planen er å bygge 2500 av den i året. Dette skal skape 180 nye jobber i den hardt pressete byen.

Bilen skal være på markedet i august, og være starten på en større linje med elektriske biler fra selskapet.

SP:01 skal koste 135.000 dollar, tilsvarende 776.000 norske kroner. Noe som igjen er temmelig likt det Tesla Roadster kostet i Norge.

Les også:

Publisert: