TV3 legger ned barne-tv

TV3 har valgt å slutte med barne-tv-programmer fra 1. januar 2009. - Vi vil rendyrke profilen til TV3 og Viasat 4, sier programdirektør Trygve Rønningen i Modern Times Group.

  • Anders Breivik Bisgaard - KAMPANJE
Publisert:

TV3 og Viasat 4 sender barne-tv hver dag, men nå går det på siste verset for disse programmene. Det bekrefter programdirektør Trygve Rønningen i Modern Times Group, som eier Viasat 4 og TV3, overfor Kampanje.

- Vi har valgt å slutte med barne-tv fra 1. januar 2009. I en torårsperiode har vi jobbet med å skjerpe programprofilen til TV3 og Viasat 4. Det betyr at når vi spisser våre produkter, så er det ikke lenger plass til barne-tv i våre planer. Vi ønsker at TV3 skal bli oppfattet som en underholdningskanal, og sendeflaten til barne-tv skal overtas av lettgjenkjennelige TV3-programmer. Det kan for eksempel være komedier. TV3 skal være et tydelig alternativ for seerne, sier Rønningen til Kampanje.

- Ikke et stort tap for Norge

Han legger til:

- Det samme skjer med Viasat 4, hvor profilen skal rendyrkes enda mer. Vi er opptatt av at vår profil skal være veldig tydelig. Derfor har vi gjennomlyst alle sendeflater døgnet rundt. Rendyrkingen merkes også for seerne og annonsørene i primetime. Kampen om seerne blir stadig tøffere. Derfor er slike grep nødvendig.

- Hvordan tror du seerne og annonsørene vil mottat dette budskapet?

- De som jobber best med barne-tv i dag er nisjeknalene og NRK. Disse kanalene har en tydelig profil på program rettet mot barn. Jeg tror ikke Norge lider noe stort tap når vi slutter med barne-tv. Norske barn vil finne sitt hjem for barne-tv også framover. Samtidig vil jeg understreke at TV3 og Viasat 4 vil fortsette å tilby reklameplass i sendeflater til annonsører som har foreldre og barn som målgruppe, sier Rønningen.

Skandinavia og Norge er et av de viktigste satsingsområdene for Disney Channel. NRK etablerte barnekanalen Super for å veie opp mot de internasjonale tv-gigantene. Kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas trakk spesielt frem Disney-konsernet i forbindelse med åpningen av kanalen.

Les mer: NRK er Super for Disney

Flere medienyheter på Kampanje.com

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. 110 millioner mer til norske TV-produksjoner

  2. Misfornøyd Trygve Rønningen sier opp fra TV3

  3. Fritt frem for produkt-plassering på TV

  4. Skuffet TV3-sjef

  5. Rønningen ny P4-sjef