Zuckerbergs søster i Norge: – Jeg er glad Facebook-skandalen skjer nå

Randi Zuckerberg har et komplisert forhold til teknologi og sosiale medier, forklarte hun fra scenen på Gardermoen tirsdag.  

KJENT SØSTER: Randi Zuckerberg avsluttet Oslo Business Forum tirsdag.

Foto: Stian Aleksander Rasmussen, Oslo Business Forum
  • Hans Jordheim
Publisert:,

Randi Zuckerberg jobbet for Facebook i syv år, før hun sluttet i 2011. Fra scenen på Oslo Business Forum på Gardermoen forklarte hun at det skyldtes et komplisert forhold til teknologi og sosiale medier.

– I 2012 skrev jeg boken Dot Complicated, som tar opp mye av problematikken med ny teknologi. Så jeg har jobbet og tenkt på dette i seks år.

Derfor sier søster Zuckerberg at hun er glad for at Cambridge Analytica-skandalen nå skjer, så problematikken blir synliggjort.

Var dette uungåelig? spurte konferansier og CNN-journalist Richard Quest.

– Vi har jobbet så idealistisk med å gi alle en stemme. Og jeg vil fremdeles si at om man ser på det store bildet, er det å gi alle en stemme fortsatt en stor fordel, svarte Randi Zuckerberg.

Kongress-grilling

Facebook-sjef Mark Zuckerberg grilles tirsdag og onsdag av Kongressen i USA etter avsløringen om at analyseselskapet Cambridge Analytica har hatt tilgang til data om 87 millioner brukere.

Les også

Grilles av Kongressen i dag: Fem spørsmål Mark Zuckerberg trolig må svare på

Hva han skal si til Kongressen er lekket, og Facebook-sjefen vedgår svikt ikke bare i Cambridge Analytica-saken, men også i kampen mot falske nyheter, hatefulle ytringer og disruptive myndighetskampanjer.

Søsteren Randi var fra scenen på Gardermoen tydelig på at forholdet til ny teknologi og personlig informasjon er komplisert.

– Vi vet at store selskaper trenger big data til å overleve, men samtidig ser vi hva som skjer når denne informasjonen havner i gale hender, sa hun.

Sjekk deg selv

Omtrent 38.000 nordmenn skal være rammet av Cambridge Analytica-skandalen. For å finne ut om du er rammet, kan du følge denne lenken.

Her vil du bli informert om noen av dine Facebook-venner har logget inn på appen «This is Your Digital Life», og har delt informasjon om deg med analyseselskapet Cambridge Analytica.

Hvis din informasjon er delt, blir du bedt om å endre innstillingene dine.

Her kan du lese mer om

  1. Facebook

Flere artikler

  1. Zuckerbergs personlige data ble også urettmessig delt

  2. Facebook-hackerne kan ha tatt seg inn på Instagram

  3. EU-topp før Zuckerberg-grilling: Cambridge Analytica-skandalen var «toppen av isfjellet»

  4. Annonsørinnhold

  5. Zuckerberg grilles i Senatet

  6. Zuckerberg legger seg paddeflat