Zuckerbergs søster i Norge: – Jeg er glad Facebook-skandalen skjer nå

Randi Zuckerberg har et komplisert forhold til teknologi og sosiale medier, forklarte hun fra scenen på Gardermoen tirsdag.  

KJENT SØSTER: Randi Zuckerberg avsluttet Oslo Business Forum tirsdag.

Foto: Stian Aleksander Rasmussen, Oslo Business Forum
  • Hans Jordheim
Publisert:,

Randi Zuckerberg jobbet for Facebook i syv år, før hun sluttet i 2011. Fra scenen på Oslo Business Forum på Gardermoen forklarte hun at det skyldtes et komplisert forhold til teknologi og sosiale medier.

– I 2012 skrev jeg boken Dot Complicated, som tar opp mye av problematikken med ny teknologi. Så jeg har jobbet og tenkt på dette i seks år.

Derfor sier søster Zuckerberg at hun er glad for at Cambridge Analytica-skandalen nå skjer, så problematikken blir synliggjort.

Var dette uungåelig? spurte konferansier og CNN-journalist Richard Quest.

– Vi har jobbet så idealistisk med å gi alle en stemme. Og jeg vil fremdeles si at om man ser på det store bildet, er det å gi alle en stemme fortsatt en stor fordel, svarte Randi Zuckerberg.

Kongress-grilling

Facebook-sjef Mark Zuckerberg grilles tirsdag og onsdag av Kongressen i USA etter avsløringen om at analyseselskapet Cambridge Analytica har hatt tilgang til data om 87 millioner brukere.

Les også

Grilles av Kongressen i dag: Fem spørsmål Mark Zuckerberg trolig må svare på

Hva han skal si til Kongressen er lekket, og Facebook-sjefen vedgår svikt ikke bare i Cambridge Analytica-saken, men også i kampen mot falske nyheter, hatefulle ytringer og disruptive myndighetskampanjer.

Søsteren Randi var fra scenen på Gardermoen tydelig på at forholdet til ny teknologi og personlig informasjon er komplisert.

– Vi vet at store selskaper trenger big data til å overleve, men samtidig ser vi hva som skjer når denne informasjonen havner i gale hender, sa hun.

Sjekk deg selv

Omtrent 38.000 nordmenn skal være rammet av Cambridge Analytica-skandalen. For å finne ut om du er rammet, kan du følge denne lenken.

Her vil du bli informert om noen av dine Facebook-venner har logget inn på appen «This is Your Digital Life», og har delt informasjon om deg med analyseselskapet Cambridge Analytica.

Hvis din informasjon er delt, blir du bedt om å endre innstillingene dine.

Her kan du lese mer om

  1. Facebook
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Zuckerbergs personlige data ble også urettmessig delt

  2. Facebook-hackerne kan ha tatt seg inn på Instagram

  3. EU-topp før Zuckerberg-grilling: Cambridge Analytica-skandalen var «toppen av isfjellet»

  4. Annonsørinnhold

  5. Zuckerberg legger seg paddeflat

  6. Zuckerberg grilles i Senatet