TDC sikret seg datakontrakt for Statoils norske virksomhet

Det danske telekonsernet TDC skal levere datatjenester til Statoils norske virksomhet. Det betyr millioninntekter fra den norske oljegiganten.

KAPRET STATOIL: Administrerende direktør Kjetil Kivedahl i TDC Norge gleder seg over at selskapet hans nå skal levere datakommunikasjonstjenestene til Statoils norske virksomhet.

Lise Åserud
  • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

TDC skal nå levere datatjenester via fastnett (ikke mobil) til Statoils operasjoner i Norge.

- Vi er stolte over at Statoil har valgt oss som leverandør, etter å ha benyttet blant annet Telenor i en årrekke. Det er ekstra motiverende for oss å gå seirende ut av en så profesjonell utvelgelse som dette, sier administrerende direktør Ketil Kivedahl i TDC Norge.

TDC-direktøren sier at de har levert en skreddersydd løsning til Statoil.

Kivedahl sier til E24 at hverken TDC eller Statoil ønsker å gå ut med kontraktssum og varighet på kontrakten. De vil heller ikke gi noen nærmere detaljer rundt hvilke av Statoils kontorer og installasjoner offshore som skal bruke TDCs nettverk.

- Det er snakk om datakommuniasjon fra punkt til punkt mellom Statoil-adresser samt en IP-basert VPN-løsning (kryptert kommunikasjons, journ. anm.), forteller Kivedahl og legger til at kontrakten skal igangsettes mot slutten av året, sier Kivedahl til E24.

- Hvor stor er denne kontrakten for dere?

- Alt jeg kan si er at det er snakk om millioner, sier Kivedahl, og legger til:

- Statoil stiller høye krav. Vi har kommet gjennom nåløyet hos andre store kunder tidligere, men nå har vi altså klart det med Statoil. Det er vi særdeles fornøyd med.

Det var i mandag i forrige uke at det ble annonsert at TDC kjøper kabelselskapet Get for 13,8 milliarder kroner. TDC leverer i dag data- og mobiltjenester i det norske bedriftsmarkedet, og så langt har selskapet benyttet Telenors mobilnett for å levere de sistnevnte tjenestene.

TDC har bygget et eget datanettverk til rundt 80 av de største byene i Norge, ifølge selskapet selv. Selskapet har et fibernett som nå dekker store deler av Norden.

Les også:

Danske TDC kjøper GetGet snuser på det norske mobilmarkedetDerfor frister Gets kabelkunder den danske telekjempenGet-sjefen tjener en halv milliard på salget

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Equinor

Flere artikler

  1. Statoil deler ut storkontrakter

  2. Inntar norsk sokkel med tingenes internett

  3. Nå kommer konkurrentene etter: NextGenTel vil selge trådløst bredbånd

  4. Annonsørinnhold

  5. – Jeg forventer at vi gjør noe i år eller kanskje neste år

  6. Kværner får milliardkontrakt