I år vil Mark Zuckerberg bygge sin egen robot-butler med kunstig intelligens

Han er god for over 400 milliarder kroner og setter seg årlig et personlig mål. Nyttårsforsettet for 2016 er ikke beskjedent.

FACEBOOK-GRÜNDER: Mark Zuckerberg vil bygge en egen butler til å hjelpe han med gjøremål hjemme og på jobb.

Carlos Garcia Rawlins Reuters
  • Jan Lilleby
Publisert:

– Enhver utfordring har et tema, og dette årets tema er oppfinnsomhet.

Det skriver mangemilliardæren på sin egen Facebook-side.

Zuckerberg setter seg årlig mål om å klare en personlig utfordring. De seneste årene har målet vært å lese en bok annenhver uke, lære kinesisk og møte en ny person hver dag.

I 2016 er målet å bygge en personlig assistent med kunstig intelligens, som skal assistere ham med gjøremål i hjemmet og på jobb.

– Du kan tenke på det som en type av Jarvis in Iron Man, skriver den tidligere Harvard-studenten – med referanse til butleren i den amerikanske superheltfilmen fra 2008.

Kunstig intelligens

SETTER MÅL: På sin egen Facebook-profil deler Zuckerberg det ambisiøse målet om å bygge en robot med kunstig intelligens som skal hjelpe han i hjemmet og på jobben.

Printscreen: Facebook

– Det kommer til å bli en morsom intellektuell utfordring å kode dette for meg selv, skriver Facebook-gründeren – som forteller sine lesere og følgere at han kommer til å dele sine erfaringer med prosjektet gjennom året.

Les også

Her snakker Zuckerberg mandarin med Kinas president

Hittil har over 300.000 mennesker trykket «like» på innlegget til mangemilliardæren.

Zuckerberg, som i desember ble far til en jente, opplyste nylig om at han vil gi bort 99 prosent av sine Facebook-aksjer til veldedige formål.

Hjelp i huset

– Og her er jeg, som bare håper å klare å organisere min egen walk-in closet, skriver en kvinne som har kommentert på statusen.

– Om noen få år har du kanskje en robot til å gjøre deg for deg, svarer Zuckerberg på kommentaren, etterfulgt av et smilefjes.

Les også

Forskere og investorer advarer mot kunstig intelligens

Kontroversielt

Det siste halvannet året har ikke bare Zuckerberg, men flere topper i de mest progressive teknologiselskapene i verden, dratt opp debatten rundt kunstig intelligens.

Et hett tema har vært hvordan kunstig intelligens, eller AI (for artificial intelligence), kan hjelpe oss med å gjøre livene våre enklere.

Men mange advarer også mot å gjøre datamaskiner for intelligente.

For omlag ett år siden, skrev flere teknologi-eksperter under på et åpent brev der det gikk frem at de ønsker mer forskning rundt farene som kan oppstå når kunstig intelligens utvikles. Blant dem som har signert, er Tesla-grunder Elon Musk og den britiske fysikeren og matematikeren Stephen Hawking.

Les også

De ti rikeste menneskene i verden har minst to ting til felles

Les også

Facebook-gründeren er blitt far

Les også

Trond Mohn etter Facebook-gründerens aksjegave: – Å gi er en del av samfunnsplikten

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Facebook
  2. Mark Zuckerberg

Flere artikler

  1. Slik blir digitalåret 2016

  2. Tek-bransjen samlet i Las Vegas: Her er teknologitrendene i 2017

  3. «Kapitalforvaltningens Netflix»: – Liker å si at vi hacker Wall Street

  4. – Dere MÅ bli digitale

  5. Slik vil Mark Zuckerberg gjøre VR sosialt