USA kaller inn tre tekgiganter på teppet

MÅ VITNE: Toppsjefene i de tre kjempeselskapene må svare for seg overfor politikerne i USA etter stevningen som ble kjent torsdag.
  • Fabian Skalleberg Nilsen
Publisert:

En enstemmig handelskomite i det amerikanske senatet stemte torsdag for å kalle inn toppsjefene i Facebook, Google og Twitter. Selskapslederne må vitne for komiteen etter bekymringer over «teknologibransjens viktigste juridiske skjold», skriver CNBC.

Det dreier seg om avsnitt 230 i den amerikanske loven The Communications Decency Act, der bekymringene går på personvern og mediedominans.

Både demokrater og republikanere har funnet sammen i komiteen som tar ut stevning mot tekgigantene. Samtidig understreker Washingtons senator at dette ikke må bremse det gode arbeidet som gjøres i selskapene, og viser til taklingen av hatytringer og feilinformasjon om corona under pandemien.

– Jeg mener det bør være en lang og hensynsfull prosess. Det er ikke sikkert det blir slik før valget, men jeg forstår mine kollegaers ønsker, sier senator Maria Cantwell, Demokratenes ledende medlem av komiteen, ifølge CNBC.

Cantwell sier også at hun gleder seg til å stille Mark Zuckerberg flere spørsmål siden forrige runde i sommer.

CNBC: Senatskomitè stevner teksjefer
Les også

Teknologiganter grilles om maktmisbruk

Publisert: