Teslas fremtid

WSJ: Kina innfører restriksjoner mot Tesla for militære og statlige ansatte

Årsaken til restriksjonene skal være at Teslas biler kan utgjøre en trussel mot nasjonal sikkerhet, opplyser kilder til Wall Street Journal.

BEGRENSES: Bruken av Tesla blant statlige ansatte i Kina blir angivelig begrenset i frykt for at statshemmeligheter skal komme på avveie.
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Kinesiske myndigheter innfører restriksjoner mot bruk av Teslas biler for ansatte i militæret og flere statlige ansatte, i frykt for at den amerikanske bilprodusenten kan være en kilde til lekkasjer som kan påvirke nasjonal sikkerhet. Det skriver Wall Street Journal, som henviser til kilder kjent med tiltaket.

Kildene hevder at kinesiske myndigheter i en sikkerhetsgjennomgang har funnet ut at Tesla-bilenes sensorer kan ta bilder av steder hvor bilene ferdes. I tillegg mener myndighetene at Teslas biler kan sikre seg ulike typer data som når og hvor bilen er i drift, og mobiltelefoners kontaktbøker dersom telefonen er koblet til bilen.

Les også

Elon Musks nye tittel: «Technoking of Tesla»

Myndighetene skal også frykte at noe data kan sendes tilbake til USA.

Ifølge WSJ har myndighetene i Kina bedt flere av landets byråer om å be ansatte slutte å bruke bilene. Flere kilder sier også at det er innført forbud mot å kjøre Tesla til boliger der det bor ansatte som jobber i sensitive industrier og statlige byråer.

Tesla har ikke ønsket å kommentere opplysningene, men har henvist WSJ til uttalelser de tidligere har gjort. Der har selskapet sagt at Teslas vilkår er i tråd med kinesiske lover og regler, og at det mener det er viktig å sikre brukernes data.

Kinesiske myndigheter har ikke besvart Wall Street Journals henvendelse om en kommentar.

Les også

Spetalen gamblet mot Tesla-aksjen – gir Raja 250.000 kroner

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Teslas fremtid
  2. Tesla
  3. Elbil
  4. Kina

Flere artikler

  1. Elon Musk avviser at Tesla-biler brukes til spionasje

  2. Musk: Dødsulykke skyldes ikke autopilot

  3. WSJ: Tesla beskyldes for manglende Twitter-kontroll

  4. Kilder til WSJ: Kina forbereder seg på Evergrandes undergang

  5. Musk selger Tesla-aksjer for rundt 38 mrd. kroner