Telenor kutter 115 stillinger i teknologiavdelingen

Endringene i teknologidivisjonen ble kunngjort på enhetsmøter internt i dag. De største strukturelle endringene skjer innen IT.

OMORGANISERER: Berit Svendsen, leder for Telenor Norge, sier at endringene gjøres for at Telenor skal lede an i det digitale skiftet, i en tøff konkurransesituasjon.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
  • Eivind Bøe
Publisert:,

Telenor kutter 115 stillinger i teknologidivisjonen i Telenor Norge, som totalt har i overkant av 900 ansatte, skriver selskapet i en pressemelding.

− Det er krevende å gjøre endringer som medfører at gode kollegaer mister jobben. Vår viktigste prioritering nå er å ivareta medarbeidere som står i en krevende omorganisering, samt sørge for en god prosess for dem som blir berørt, sier leder Berit Svendsen i Telenor Norge i en pressemelding.

Interne møter

En del av bemanningsreduksjonen vil kunne løses med naturlig avgang, mens øvrige vil få tilbud om sluttavtale med omstillingsbistand.

Endringene i teknologidivisjonen ble kunngjort på enhetsmøter internt i dag. De største strukturelle endringene skjer innen IT.

EL og IT Forbundet skriver i en pressemelding at de tidligere har påpekt for bedriften at det vil ta tid før man ser full effekt av tiltak som er igangsatt, og at størrelsen på kuttene nå dermed kan være for høyt og komme for tidlig.

Frykter negative konsekvenser

– Vi frykter at nedbemanningen gir dårligere kontroll over arbeidssituasjonen i de berørte enhetene og at dette vil forplante seg til resten av organisasjonen. Stadige omstillinger som følge av nye oppgaver kan skape rollekonflikter og økt usikkerhet for dem som blir igjen, noe som vil påvirke arbeidsmiljøet negativt, sier Kosom Alexsander Skaale, hovedtillitsvalgt for EL og IT i Telenor Norge, i en pressemelding.

Den nye organisasjonen skal være på plass 1. april.

Les også

Tror det kan komme flere skandinaviske telefusjoner

Les også

– Jeg skulle gjerne sett en annen inntektsutvikling

Les også

«Bare» 400 mill. igjen i Telenors gründer-investering

Her kan du lese mer om

  1. Telenor

Flere artikler

  1. Telenor kutter i konsernstaben – vil spare 500 millioner

  2. Telenor skal spare en ny milliard: Kutter 3.000 flere årsverk

  3. Telenor-direktør forsvant fra konsernledelsen uten varsel

  4. Annonsørinnhold

  5. Sikter mot nytt milliardkutt i 2018

  6. Tror det kan komme flere skandinaviske telefusjoner