Får endelig pengene tilbake etter tastefeil

Nesten to år etter at Grete Fossbakk overførte 500.000 til en fremmed mann på grunn av en tastefeil, får hun pengene tilbake.

Publisert:

Tre dager før rettssaken skulle starte mellom Grete Fossbakk og Sparebanken Nord-Norge har banken bestemt seg for å gi pengene tilbake til en svært lettet Fossbakk, skriver Dagens Næringsliv.

Tastet ett tall feil

Det var i juni 2006 at hun tastet inn feil kontonummer da hun skulle overføre penger til sin datter i forbindelse med et boligkjøp.

Les også: Tastet feil – tapte en halv million

Et femtall for mye var det som skulle til for at pengene gikk inn på en annens konto. I stedet for at datteren fikk pengene, havnet 500.000 kroner på kontoen til en Oslo-mann.

Den urettmessige mottakeren var en trygdet DnB Nor-kunde som spilte bort pengene.

Da Fossbakk oppdaget hva som hadde skjedd, anmeldte hun saken til politiet. Mannen ble dømt til fengsel i 120 dager, og til å måtte betale tilbake 500.000 kroner til Fossbakk. Pengene kunne hun likevel se langt etter.

Les også: Dømt etter nettbanktabbe

Saken fikk stor oppmerksomhet og finansminister Kristin Halvorsen gikk ut og krevde sikrere nettbankløsninger.

- Historien om hvordan Grete Fossbakk tapte en halv million kroner ved å taste ett tall feil , er nesten sånn at du ikke tror det før du får se det. Dette skal jo ikke være mulig, sa Halvorsen til Dagens Næringsliv.

Les også: Krever større sikkerhet

Lang kamp

Etter en lang kamp så hun ingen annen utvei enn å gå rettens vei for å få pengene tilbake. Nå, halvannet år etter at hun gjorde den skjebnesvangre feilen, inngår partene et forlik som innebærer at Fossbakk får tilbake pengene sine, pluss renter fra perioden feilen skjedde.

- Jeg er kjempeglad for at jeg slipper å ga i en rettssak, og for at jeg får alle pengene mine tilbake. Det har jo uten tvil vært en belastning å ha denne saken hengende over meg i nesten to år og unner ingen å komme i en slik situasjon, sier Fossbakk til DN.

Flere nyheter fra E24

Publisert: