IPhone 4S solgte mest i 2012

På salgsoversikten over smarttelefoner i 2012 topper Apples iPhone 4S, med Samsung hakk i hæl. Telenor og Netcom tror toppene blir utfordret neste år.

PÅ SALGSTOPPEN: I 2012 har iPhone 4S og og Samsung Galaxy S II tronet salgsoversikten til Telenor og Netcoms salgskanaler.

Ahn Young-joon
  • Sophie Lorch-Falch
Publisert:

- Det kommer til å utjevne seg. Sterke konkurrenter kommer bakfra. Modeller fra Sony, HTC, LG, Huawei, ZTE og for å ikke glemme Nokia vil utfordre Apple og Samsung, forteller kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus i Netcom til Dagens Næringsliv.

Les også: Tvinger Telenor til priskutt

Som eneste operatør i Norge har Telenor lansert 4G på mobilen. Dette merket dem i sluttspurten før jul. 10-15 prosent av nettsalget av mobiltelefoner har siden lanseringen vært 4G mobiler.

- Nå ser vi økende salg og interesse rundt 4G-telefonene Sony Xperia V og Nokia Lumia 920. Smarttelefonbruken går rett og slett inn i en ny æra, forteller informasjonssjef i Telenor, Anders Krokan, til E24.

Både Netcom og Telenor tror disse telefonene vil hoppe inn på topp fem listen det neste året, og avløse Apples og Samsungs smarttelefonhegemoni.

Les også: Rekordimport av smarttelefoner før jul

15 prosent importøkning

I november gikk importen av telefoner, mobiler og andre teleapparater opp med 295 millioner kroner og endte på 2,3 milliarder kroner. Det er en økning på nær 15 prosent sammenlignet med november 2011.

Antall importerte mobiltelefoner holder seg stabilt, men overvekt av smarttelefoner drar importverdien kraftig opp.

Mobilimporten utgjorde 871 millioner kroner i november, som er rekordhøyt med 216 millioner mer enn i fjor. Dette til tross for at november 2011 var en rekordmåned. Det levner liten tvil om at smarttelefoner er en populær julegave i år.

Andelen nordmenn med smarttelefon økte kraftig i løpet av 2011 og 2012. TNS Gallups siste tall fra førstekvartal 2012 viser at 61 prosent av befolkningen fra 15 år og oppover eier en smarttelefon.

- Smarttelefoner finnes nå i alle segmenter fra billig til dyrt. Målgruppen blir derfor større, fortellersalgssjef Telecom i Lefdal, Torfinn Halvorsrud, til E24.

Les også:

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Rekordimport av smarttelefoner før jul

  2. Nokias markedsandel daler

  3. Mobilkunde-undersøkelse viser at Samsung haler innpå, men: Nordmenn elsker iPhone

  4. Annonsørinnhold

  5. Ny app skalerstatte bankkort

  6. Fire år gammel telefonhavnet på museum