Her lager de IT-løsninger som brukes av over en milliard personer

Når Microsoft-sjef Satya Nadella skal presentere nyheter i slutten av mars, kommer en av dem fra etasjene i et anonymt kontorbygg i Torggata i Oslo.

UTVIKLER: Fordelt i tre etasjer i samme bygg som Clahs Olsson i Torggata i Oslo jobber det utviklere Microsoft-sjefen skryter av.
Publisert: Publisert:

Fordelt over fire etasjer i Torggata, en gågate i hjertet av Oslo, sitter det blant annet utviklere, prosjektledere og designere som står bak produkter som brukes av over en milliard personer i hele verden.

Microsoft Development Center Norway er tidligere kjent som Fast, som Microsoft kjøpte i 2008. De har nå 240 ansatte fordelt i Oslo, Trondheim og Tromsø.

SJEFER: (f.v.) HR-sjef Lennart Aune Augustson og direktør Bjørn Olstad.

Topp-skryt

Når Microsoft-topp Satya Nadella inntar scenen senere denne måneden er det blant annet et produkt herfra han skal presentere.

– Hvis du spør folk, så vil de svare at vanlige nettsøk fungerer veldig godt, men at intranettsøk fungerer dårlig. Det gjør vi noe med, forklarer Bjørn Olstad, som er direktør for Microsoft Development Center Norway.

I midten av ett av fellesrommene er det myke og fargerike puter å sitte på og en hengekøye. Når E24 ankommer klokken 08 en morgen er lokalene nesten tomme.

Les også

Kvinner får avsmak av IT-bransjen: – Det er ikke verdt det

– Det skjer mest her mellom ti og ti, spesielt denne uken når vi gjennomfører ett av flere årlige «Hackathon», sier HR-sjef Lennart Aune Augustson.

Han forklarer at de ansatte under «Hackathon» får blanke ark, noe som skal gi grobunn for nye ideer og innovasjon.

Kontorene er enkle, teknisk avanserte og fargerike. Her skal grupper kunne jobbe godt sammen, sier sjefen.

«HACKATHON»: Her sitter Augustson og Olstad med de andre Microsoft-ansatte under fremføringen av løsningene som kom under «Hackathon» denne uken.

Satser

De nordlige kontorene står bak Microsoft intelligente motor Office Graph, som skal gi ansatte bedre og mer relevant informasjon om bedriften i de interne systemene. En løsning som Nadella tidligere har snakket varmt om.

Les også

– Apple satser på å vinne markedet med lavest pris

Og de norske kontorene gjør det bra, og utvider.

– Vi trenger flere norske ansatte, spesielt innen arbeidet med mobilapplikasjoner og maskinlæring, sier Olstad. De har for øyeblikket ansatte med

27 nasjonaliteter i Oslo, med en god norsk kulturkjerne, ifølge sjefen.

Han forteller at den norske jobbkulturen er god for Microsoft.

– Vi har samlet opp god kompetanse, og har en god miks mede senioransatte, som kan gå i dybden og nyutdannede som utfordrer vår tenkning. Vi har mer stabilitet enn mange andre, sier Olstad.

Verdensmestre

Han er uenig i rådene om at man ikke burde bli lenge i en stilling om man vil gjøre karriere.

– Da får man ikke verdensmestre. Den norske kulturen er mer det å jobbe i 20 år og bli best i noe. Det er bra for bedriften, sier Olstad og legger til at de også har mer samarbeid med akademia enn sine amerikanske kollegaer.

Olstad er selv professor i datateknologi fra NTNU, der han ble utnevnt som tidenes yngste professor

Les også

Skype-gründer lanserer Skype-konkurrent

– I USA har de fleste bare en bachelorgrad, her kan jeg ikke huske sist vi ansatte noen uten en master, sier Olstad.

– Det er noe du kan lære ved å sitte i en bedrift og programmere, men det er også en del som er nesten umulig å lære uten utdanning, legger han til.

HR-sjef Augustson forteller at mange dyktige personer fra hele verden ønsker å jobbe i Norge.

– Det er mange som først er bekymret for skatt og høye levekostnader, men når de ser hvor mye de får tilbake, både i form av produktene de får jobbe med, men også livet utenfor arbeidsplassen så er Norge et veldig attraktivt land å arbeide i, sier Augustson.

Les også VG+ sin sak om Microsoft-sjef Bjørn Olstad.

Les også

Mobilgiganten fryser lønningene

Les også

Disse møblene skal lade mobilen din

Les også

Slik blir Norges første jobbmesse på nett

Publisert:

Her kan du lese mer om