WSJ: USA vurderer rettslige skritt mot Facebook

Amerikanske myndigheter skal være bekymret for at en tettere teknisk integrering mellom Facebook, Messenger, Whatsapp og Instagram kan hindre konkurranse. Aksjen falt på nyheten.

Publisert:

Det amerikanske tilsynsorganet Federal Trade Commission (FTC) er bekymret for at måten Facebooks produkter samhandler på kan være konkurransehemmende, skriver Wall Street Journal, og viser til kilder med kjennskap til saken.

Aksjen falt 2,72 prosent på Wall Street etter meldingen.

Facebooks nøkkelprodukter inkluderer Instagram, Messenger og Whatsapp.

En forføyning kan forsøke å hindre selskapet i å gjøre det umulig å dele det opp ved en senere anledning, opplyser WSJs kilder.

Les også

Les også: Slik kan USA ta opp kampen med teknologikjempene

Demokraten Elizabeth Warren, som håper på å bli presidentkandidat, har tatt til orde for å splitte opp de største nettgigantene for å hindre at de får for mye markedsmakt.

Hverken Facebook eller FTC har ønsket å kommentere saken overfor avisen.

I januar kunngjorde Facebook at de vurderer en tettere integrering av meldingstjenestene på tvers av de ulike plattformene.

Selskapet mener imidlertid at integrering er for å gjøre opplevelsen bedre for brukerne, og ikke å hindre konkurranse eller unngå å bli strengere regulert.

– Det er personvern- og sikkerhetsfordeler med interoperabilitet, skrev Facebook-sjef Mark Zuckerberg i en uttalelse i mars.

– Med muligheten til å sende meldinger på tvers av våre tjenester vil du kunne sende en kryptert melding til en persons telefonnummer i Whatsapp fra Messenger, skrev Zuckerberg.

Kilder: Myndighetene mener tettere integrering kan være konkurransehemmende (for abonnenter)
Publisert:
Gå til e24.no