Kryptolog blir ny leder i NSA

President Barack Obama har utpekt viseadmiral Michael Rogers til ny leder for NSA, som er i hardt vær etter avsløringer om at de driver massiv tele- og dataovervåking verden over.

SKAL TA OPPVASKEN: Det har blitt rettet hard kritikk mot NSA, både internasjonalt og i USA, etter massive overvåkingsavsløringen i kjølevannet av Snowden-lekkasjene. Viseadmiral Micheal Rogers (midten) får oppgaven å lede NSA.

Us Navy
  • NTB
Publisert:

Rogers er i dag øverstkommanderende i den amerikanske marinens avdeling for datakrigføring.

Med sin fortid som kryptolog er Rogers godt kjent med deler av virksomheten til National Security Agency, som driver såkalt signaletterretning i stort omfang verden over.

- Dette er en kritisk tid for NSA og viseadmiral Rogers vil bidra med ekstraordinære og unike kvalifikasjoner i denne stillingen i en tid der organisasjonen fortsetter sitt viktige oppdrag og skal sette i verk president Obamas reformer, heter det i en kunngjøring fra forsvarsminister Chuck Hagel.

NSA har over 30.000 ansatte og er den største av USAs 16 etterretningsorganisasjoner. Organisasjonen har anlegg for innhenting og analyse i land som Storbritannia, Australia, Canada, Japan, New Zealand og Tyskland.

Dokumenter fra avhopperen Edward Snowden har avdekket hvordan organisasjonen driver massiv overvåking av tele- og datatrafikk verden over, og at NSA også har avlyttet allierte ledere som Tysklands Angela Merkel.

President Barack Obama har varslet reformer etter avsløringene, og han har lovet at USA heretter ikke skal spionere på allierte ledere.

– Jeg føler meg trygg på at admiral Rogers er klok nok til å kunne balansere kravene om sikkerhet med rett til privatliv i vår digitale tidsalder, sier Hagel.

Les også:

Obama-rådgivere mener NSAs overvåking er ulovligNye Snowden-dokumenter: Angry Birds ser degFrykter for Snowdens livObama vil begrense USAs overvåkingObama vil endre USAs overvåkingspraksis

Flere artikler

  1. Obama i overvåkningssamtale

  2. Obama vil begrense USAs overvåking

  3. - NSA samlet inn 200 millioner tekstmeldinger daglig

  4. Annonsørinnhold

  5. Frykter for Snowdens liv

  6. Obama vil endre USAs overvåkingspraksis