Spotify tar opp milliardlån

Strømmeselskapet Spotify tar opp lån på nærmere en milliard dollar i en avtale som kan tvinge fram en snarlig børsnotering.

MÅ PÅ BØRS: Dersom Spotify ikke kommer på børs i lpet av ett år vil selskapets lånerenter øke kraftig, ifølge ny avtale.
Publisert: Publisert:

Ifølge Wall Street Journal er det en rekke investorer som står bak lånet til det svenske selskapet. Men med pengene følger strengere krav til Spotifys virksomhet, skriver Expressen.

Gjelden kan konverteres til aksjer i selskapet, og ifølge den amerikanske finansavisen inneholder avtalen et strengt krav om børsnotering. Det er også flere punkter som straffer selskapet økonomisk dersom det ikke kommer på børs innen ett år. Blant annet vil lånerenten, som er på 5 prosent til å begynne med, øke med ett prosentpoeng for hvert halvår som går før børsnotering.

Investorene får også 20 prosent rabatt på aksjekjøp når selskapet noteres, dersom det skjer innen ett år. Deretter økes rabatten med 2,5 prosentpoeng per halvår. Det hviler dermed et stort press på selskapet, som ifølge Wall Street Journal har planer om børsnotering innen to år.

Spotify har vært nødt til å hente inn store mengder kapital for å holde selskapet i gang. Konkurransen i strømmemarkedet øker, og tross brukbar omsetning, tapte selskapet 162 millioner dollar i 2014. Likevel er balansen fortsatt positiv, og i juni i fjor ble selskapet verdsatt til 8,5 milliarder dollar, noe som den gangen tilsvarte rundt 66 milliarder kroner.

Les også

Spotify-gründer: – Man må ikke være nummer én for å lykkes

Les også

Virtuell virkelighet og en robot som skal passe på hunden din

Les også

Spotify saksøkes for milliardbeløp

Publisert:

Her kan du lese mer om