Facebook-bilder til 6,8 millioner brukere ble delt til tredjeparter etter systemfeil

En feil i Facebook-systemet har ført til at bildene til opp til 6,8 millioner brukere har blitt delt til tredjeparter.

FILE PHOTO: A woman looks at the Facebook logo on an iPad in this photo illustration taken June 3, 2018. REUTERS/Regis Duvignau/Illustration/File Photo
Publisert:

En feil i Facebook-systemet har ført til at bildene til opptil 6,8 millioner brukere har blitt delt til tredjeparter. Feilen inkluderer bilder som brukere har lastet opp, men ennå ikke har delt på Facebook. Det skriver Facebook i en melding fredag.

Når en bruker gir en app tillatelse til å få tilgang til sine Facebook-bilder, gjelder det vanligvis bildene som er delt på timelinen. Men med denne feilen kan disse appene potensielt ha fått tilgang til andre bilder, som de som er delt på Marketplace eller Facebook Stories, skriver selskapet.

Feilen gjelder også bildene som er lastet opp men aldri delt, fordi Facebook lagrer en kopi av bildene etter opplastingen.

Facebook skriver at feilen påvirker bildene lastet opp mellom 13. september og 25 september, og ga tilgang til 1.500 apper fra 876 utviklere.

Feilen er nå fikset, og de som er rammet vil få beskjed på sin Facebook-side, skriver selskapet.

– I begynnelsen av neste uke skal vi rulle ut verktøy til apputviklere som gjør dem i stand til å slå fast hvilke personer som har brukt deres apper og som kan ha blitt berørt av programfeilen. Vi skal samarbeide med utviklerne og slette bildene fra brukerne det gjelder, skriver Facebook.

Irske myndigheter skal nå granske Facebook etter den nye datalekkasjen, skriver Financial Times.

Facebook har sitt europeiske hovedkvarter i Irland.

Les også

Hva er Facebook redd for?

Les også

Kvitter seg med konsulentselskap etter avsløring

Les også

New York Times: Facebook kjørte kampanje mot konkurrenter

Publisert:

Her kan du lese mer om