Dro inn millioner på aksjesalg i «Petter uteligger»-selskap

Petter Schjerven solgte 70 prosent av aksjene sine i Teddy TV. Slik blir det penger av.

TJENTE MILLIONER: Petter Schjerven solgte aksjene sine i Teddy TV i fjor.
Publisert:

Schjerven eide fram til desember i fjor 25,5 prosent av aksjene i Teddy TV. Ifølge årsregnskapet solgte han 70 prosent av dem i fjor, noe som ga en gevinst på rundt 2,5 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Oppgjørstidspunktet er i 2016.

Schjerven er selv styremedlem i selskapet, som blant annet står bak suksesserien «Petter uteligger». Denne vant prisen for beste dokumentarserie og publikumsprisen under Gullruten i mai.

TV 2-serien fulgte Petter Nyquist gjennom 52 dager som uteligger i Oslo.

Produksjonsselskapet står også bak serier som «Folkeopplysningen» og «Fylla» på NRK og Schjervens eget program «Typisk deg» på TV Norge.

Les også

Eierne av norsk TV-selskap lager global gigant

Det var danske Monday Media, som ledes av Lasse Hallberg, som overtok aksjemajoriteten i produksjonsselskapet tidligere i år, etter at produksjonsbyrået Både Og solgte seg ut. Kjøpesummen er ikke kjent.

– Helt ok gevinst

Petter Schjerven skriver i en e-post til E24 at de har lett en stund etter en samarbeidspartner som kan være med på å løfte Teddy, etter at de – siden den spede oppstarten i 2007 – har vokst seg til å bli et ganske stort produksjonsmiljø.

– Den riktige samarbeidspartneren viste seg å bli Monday. Når den nye eierkabalen skulle legges, ble det nødvendig at jeg solgte ned min andel en del. Jeg og flere av dem som allerede hadde aksjer i selskapet ønsket selvsagt å fortsette i Teddy, og er følgelig også fortsatt medeiere.

Schjerven forklarer at Monday var riktig for dem, fordi de trengte et selskap med muskler, men som samtidig forsto hva slags selskap Teddy er.

– Vi ville gjerne ha noen med ambisjoner, men ikke et stort formatselskap med en stor katalog med programkonsepter vi måtte produsere – men som egentlig ikke interesserte oss. Da passet Monday helt perfekt.

– En gevinst på 2,5 millioner kroner, hva tenker du om det?

– Gevinsten som mitt aksjeselskap Tjarribald AS sitter igjen med synes jeg er helt ok med tanke på hva Teddy TV har blitt, og hvor mye arbeid vi har lagt ned i disse årene.

Tre sesonger med Typisk Deg

I vår fullførte Schjerven sin tredje sesong som programleder for Typisk Deg, og er nå i midt i innspillingen av fjerde sesong, som kommer på TVNorge til våren. Tidligere har han ledet serier som Typisk norsk, Tingenes tilstand og Eva og Adam. Han er også konferansier og foredragsholder.

Hans aksjeselskap Tjarribald ble fusjonert med hans andre selskap, Kjotum, i 2015, skriver DN. Det endte med et overskudd på 2,7 millioner, hvorav 1 million ble satt til utbytte.

Les også

Netflix sender norsk sakte-TV

Les også

TV 2 og Altibox forlenger forhandlingsfristen

Les også

TV 2 bekrefter kutt på 350 millioner innen 2020

Publisert:

Her kan du lese mer om