Ingen streik blant journalistene

Det blir ingen streik blant journalistene etter at NJ og MBL rett før midnatt natt til lørdag ble enige i lønnsoppgjøret. Alle journalister får et tillegg på 10.000 kroner.

BLE ENIGE: NJ og MBL ble enige rett før midnatt, og det blir dermed ingen streik blant journalistene.
Publisert: Publisert:

- Vi har akseptert forslaget vi fikk fra mekleren. Vi er skuffet over at vi ikke klarte å få et høyere tillegg, og ta igjen mer av etterslepet. Men vi har klart å snu trenden gjennom de siste ti årene. Vi må nå presse på for gode lokale oppgjør, sier NJs leder Thomas Spence til NTB.

Et flatt tillegg på 10.000 kroner er det høyeste flate tillegget som er gitt noen gang. Lønnstillegget innebærer ifølge meklingsmann Dag Nafstad et løft på rundt 3,4 prosent, før de lokale forhandlingene tar til.

- Dyrt oppgjør

Partene kom til enighet etter at meklingsmann Dag Nafstad ved 23.30-tiden fredag la fram en skisse og kunngjorde at han hadde stor tro på en snarlig løsning.

Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforening hadde da meklet siden klokken 11 fredag. Dersom partene ikke hadde blitt enige innen midnatt hadde 2.200 journalister i over 100 mediebedrifter gått ut i streik.

Forhandlingsleder Iselin Bauer Seeberg sier til NTB at man i Mediebedriftenes Landsforening er glad for å ha unngått konflikt.

- Men det er et dyrt oppgjør for våre medlemsbedrifter og vi er bekymret for økonomien i lys av den situasjonen bransjen befinner seg i, sier hun.

Lavt overheng

Norsk Journalistlag krevde i utgangspunktet over 18.000 kroner. Da partene møttes hos Riksmekleren fredag var kravet redusert til 16.700 kroner, mens tilbudet fra arbeidsgiverne var på 4.200 kroner.

Resultatet på 10.000 kroner er ifølge Nafstad relativt høyt sammenlignet med andre oppgjør i år.

- Men på grunn av lavt såkalt overheng og lavere lønnsglidning enn andre grupper, kommer journalistene ut omtrent som andre lønnstakere i årets mellomoppgjør, sier Nafstad.

Publisert:

Her kan du lese mer om