Dette er Årets feteste bil

Nesten 15.000 stemte på de 11 kandidatene til Årets feteste bil. - Ingen «walk in the park», sier importøren av den suverene vinneren.

Publisert:

En stolt Johnny Kristian Danielsen, direktør i Mercedes-Benz Norge, kunne tirsdag motta beviset på at deres Mercedes-Benz SLS AMG Black Series ble stemt frem som Årets feteste bil i E24s kåring.

- Dette var ingen «walk in the park». Våre konkurrenter hadde med flotte biler, dermed er det desto hyggeligere å vinne, sier Danielsen.

VINNER: Johnny Kristian Danielsen, direktør i Mercedes-Benz personbiler, med beviset på at de har Årets festeste bil. Stemt frem av E24s lesere.

I løpet av én uke ble det avgitt nær 15.000 stemmer, og SLS-en kapret nesten en fjerdedel av dem.

E24 inviterte norske bilimportører til å stille med den modellen de mener fortjener å vinne kåringen. Den eneste begrensingen er at bilen må være tilgjengelig i Norge. Så var det opp til E24s lesere å finne og stemme frem sin favoritt.

Klar seier

- For oss er dette et godt bevis på at slagordet vårt, «Das beste oder nichts», stemmer. Jeg tror folk har stemt på bilen på grunn av designen, i tillegg viser den vår teknologi og innovasjon. Dessuten har den, som en av våre konkurrenter pleier å si, kjøreglede.

På andreplass kom Aston Martin Vanquish, med 16,4 prosent av stemmene, fulgt av Alfa Romeo 4C med 13,4 prosent.

- Dette var veldig moro. Fra importøren må vi og rette en takk til kunde og selger fra Haugesund som stilte med denne fantastiske bilen.

Les også

- Jeg kommer aldri til å selge denne bilen

Ganske tidlig i kåringen opparbeidet de tre første bilene seg en ledelse på resten av det 11-biler sterke feltet, og Mercedesen var i teten nesten hele veien. Alfa Romeo 4C ledet de første dagene, men klarte ikke å holde farten til Mercedes og den ble også tatt igjen av Aston Martin.

- Jeg vil allerede nå advare våre konkurrenter: Neste år tar vi med Mercedes-Benz AMG GT, vår nye 911-killer. Den blir vrien å slå, sier Danielsen.

Publisert: