Dette ble verdens mest verdifulle bilsamling

Torsdag kveld ble en samling av klassiske biler fra én eier solgt, der ble satt en rekke rekorder, og aldri før har totalverdien vært høyere.

GANSKE NY- FRYKTELIG DYR: Denne McLaren F1 fra 1998 er langt fra en veteranbil, men gikk for en pris som normalt er forbeholdt noen få, klassiske, Ferrari-modeller.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Auksjonshuset RM Sotheby's solgte torsdag kveld en unik bilsamling, kalt «The Pinnacle Portfolio», i Monterey, California. Samlingen, til en ikke navngitt person, besto av 25 biler, hvor flere på forhånd var ventet å gå for over 100 millioner kroner.

Ifølge Gizmag ble det omsatt for 547 millioner kroner, noe som gjør det til tidens mest verdifulle bilsamling solgt på auksjon.

Mer bilstoff på E24 BIL

Dette til tross for at flere av bilene ikke ble solgt, blant annet to av dem som var antatt å ha høyest verdi. Hverken en 1960-modell Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Competizione, som ble verdsatt til rundt 130 millioner kroner eller en Ferrari 250 GT LWB California Spider fra 1959 med et prisestimat på mellom 75 og 90 millioner kroner, ble solgt.

(Saken fortsetter under bildet)

VANVITTIG DYR: Denne bilen ble torsdag solgt for 144 millioner kroner.

På den annen side ble det satt flere rekorder for enkeltmodeller. En 1964-modell Ferrari 250 LM ble solgt for 144 millioner kroner, melder RM Sotheby's på deres Facebook-sider, langt mer enn noen gang tidligere for en tilsvarende bil. Det gjør den også til den femte dyreste bilen solgt på auksjon gjennom tidene.

Flere rekorder

Mens en langt nyere bil, en McLaren F1 fra 1998, også satt rekord. Den gikk under hammeren for 112 millioner. Tidligere i år skal Rowan Atkinson, «Mr Bean», ha solgt sin tilsvarende bil for noe under 100 millioner kroner.

Nylig ble en Ferrari F40 1992 solgt for 10 millioner kroner av auksjonshuset Coys, under arrangementet «AVD Oldtimer Grand Prix», i Tyskland, noe som var rekord. Den ble grundig slått i går da RM Sotheby's solgte en 1994 Ferrari F40 LM for 27 millioner kroner.

Salget av «The Pinnacle Portfolio» er en del av Pebble Beach Concours d’Elegance, hvor det i dagene som kommer skal holdes en rekke bilauksjoner. Flere av bilene som skal tilbys har potensial til å komme seg inn på listen over de ti dyreste bilene solgt på auksjon gjennom tidene.

Les også

Denne bilen kan gå for 150 millioner kroner

Les også

Eksklusiv bilauksjon: Denne gikk for 50 millioner

Les også

Her blir det dyrt å kjøpe bruktbil

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Tidenes dyreste Jaguar og andre ville salg

  2. Unik og ekstremt verdifull bilsamling selges

  3. Denne bilen kan gå for 150 millioner kroner

  4. Kan bli tidenes dyreste auksjonsbil

  5. Solgte biler for 1,44 milliarder kroner