Én million Duster

Renaults-gruppens billig-SUV har nådd en milepæl.

JUBILEUMSBILEN: Dacia/Renault Duster nummer én million er ferdig bygget på fabrikken i Curitiba, Brasil.
Publisert: Publisert:

Fire år etter at Dacia Duster ble introdusert, har den rundet millionen.

Bil nummer én million ble produsert på Renaults fabrikk i Curitiba i Brasil.

- Duster er virkelig en global suksess. Med Renault-merket passer den utmerket for våre internasjonale kunder og bidrar til Renaults vekst i de fremvoksende markedene, sier Arnaud Deboeuf, direktør i Renault-gruppen, i en pressemelding.

- Samtidig blir den solgt med Dacia-merke i Europa, og har med det nådd en ny kundegruppe takket være stylingen og dens genuine terrengegenskaper, alt til en gunstig pris. Duster er definitivt en modell som kaprer nye kunder for oss

I dag er Duster til salgs i mer enn 100 land, enten som Renault eller Dacia. I Norge starter den på 183.000 kroner med tohjulstrekk og 241.000 med trekk på alle fire.

Størst i Russland

I fjor ble det registert 189 nye Dacia Duster i Norge, etter at den ble introdusert her på vinteren i fjor.

- Å sette seg inn i en Duster er en tidsreise. Hadde det vært på 90-tallet ville jeg tenkt at det var et ok interiør, i dag blir det forvirrende enkelt. For første gang siden den gang, har jeg vært redd for at noen skulle rappe stereoen i bilen. For den er av den gamle typen, ikke integrert i midtkonsollen, noe som faktisk betyr at det fortsatt lages bilstereo på denne måten, skrev E24 da vi prøvde den for ett år siden.

Mer bilstoff på E24 BIL

Bilen bygges på fem forskjellige fabrikker verden over. I tillegg til Brasil lages den i Pitesti i Romania, Envigado i Colombia, Moskva i Russland og i Chennai, India.

Dusters største marked er i Russland hvor den har blitt solgt i 151.633 eksemplarer siden den ble lansert.

I 2013 ble det totalt solgt 376.000 Duster på verdensbasis.

Les også:

Renault-Nissan vil bli store med Datsun i RusslandSamarbeider om historiens største hurtigladerutbyggingRenaults europasjef: - Elbil er veien å gåRenault i Norge: - Vil bli størst av de franske merkene

Publisert:
Gå til e24.no