Store problemer på Facebook og Instagram over hele verden

Facebook skriver på Twitter: Vi har problemer med tjenestene våre.

DENIS CHARLET / AFP
Publisert:

Facebook og søsterplattformene har problemer over hele verden, melder NTB. Problemene startet mandag ettermiddag og vedvarte utover kvelden.

Teknogiganten hadde ved 22-tiden ennå ikke uttalt seg om hva som er årsaken til problemene, og det er uvisst når plattformene kommer til å fungere igjen.

– Vi er klar over at en del mennesker har problemer med å få tilgang til våre apper og produkter. Vi arbeider for å komme tilbake til det normale så raskt som mulig og beklager eventuelle problemer, skriver Facebook på Twitter klokka 18.23 mandag kveld.

– Med den informasjonen vi har for øyeblikket, vurderer mitt team at det handler om en teknisk feil framfor et dataangrep, sier sikkerhetseksperten Marcus Murray, grunnlegger av datasikkerhetsselskapet Truesec, til nyhetsbyrået TT.

Samme infrastruktur

På siden Downdetector, som sporer problemer for ulike nettsider, meldes det om et stort hopp i meldinger om driftsproblemer for Facebook etter klokken 17.30.

Det samme gjelder apper som WhatsApp, Instagram, og Messenger, som alle eies av Facebook. Plattformene deler mye av den samme infrastrukturen.

Brukere som besøker Facebook-siden, blir møtt av en feilmelding om at nettstedet ikke er tilgjengelig, melder NTB.

Feilmeldingen indikerer at nettleseren ikke omdirigeres til målet sitt og antyder at noe er feil i domenenavnsystemet (DNS). DNS blir ofte sammenlignet med en telefonkatalog for internett, som gjør at nettleseren finner fram til riktig sted.

Publisert: