Dette er Årets feteste bil 2015

Over 16.000 stemte på de 12 kandidatene til Årets feteste bil – den eneste uten forbrenningsmotor vant det hele.

  • Morten Abrahamsen
Publisert:

– Dette trodde jeg virkelig ikke vi skulle vinne med en stor margin. Da jeg så hvilke biler som var representert tenkte jeg at dette ville bli tøft. Mange av de andre bilene er jo «dritfete», sier en veldig glad Kjell-Arne Wold, Norgesjef for levering, i Tesla Motors Norway, i det han mottar beviset på at Tesla Model S P85D var den bilen som fikk flest stemmer i kåringen Årets feteste bil 2015.

Mer bilstoff på E24 BIL

Bilen la seg tidlig i teten og i løpet av en uke fikk den 3221 stemmer, av de totalt 16.229 som ble avgitt, noe som tilsvarer 19,9 prosent av stemmene. Det var god avstand ned til de to neste plassene, men mellom dem var det tilgjengjeld tett. Audi RS6 havnet på andre plass med 2552 stemmer, hårfine to stemmer foran Mercedes AMG GTS.

I fjor vant Mercedes-Benz med en SLS AMG Black Series, da ble det avgitt totalt 14.912 stemmer, og vinneren fikk 24 prosent av disse.

(Saken fortsetter under bildet)

SEIERHERRE: Kjell-Arne Wold i Tesla med beviset på at Tesla Model S P85D er Årets feteste bil 2015.

– Vi er ganske små i denne sammenhengen, og jeg følte meg ikke så høy i hatten da det rullet inn biler som BMW X6M og Ferrari 458 Speciale, det er rett og slett utrolig gøy at vi klarte å vinne denne kåringen.

E24 inviterte norske bilimportører til å stille med den modellen de mener fortjener å vinne kåringen. Den eneste begrensingen var at bilen må være tilgjengelig i Norge. Så var det opp til E24s lesere å finne og stemme frem sin favoritt.

Wold sier at det også er ekstra inspirerende at det denne gangen ikke hadde noe med alle fordelene som elbiler har i Norge.

- Dette er jo eksakt det vi ønsker å gjøre med Tesla, vise at elbiler er minst like fete og kule som biler med forbrenningsmotor. I 2016 håper jeg at flere kommer med en elbil til denne kåringen, sier Wold.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Bil

Flere artikler

  1. Stem frem Årets feteste bil

  2. Prisøkning for Tesla

  3. Den feteste bilnyheten så langt i 2016

  4. Audi e-tron er årets hittil mest populære bil

  5. Denne knuser alle «Årets feteste bil»-kandidater i pris