BEST I 2010: Årets biler

Gjennom 2010 har E24 testet nær 50 biler. Dette er de ti beste bilopplevelsene.

BRA BILER: Her er de beste bilene E24 har kjørt i 2010.
Publisert:

10. Jaguar XJ 5,0 V8

Ikke dumt å bryte med en flere tiår lang tradisjon når resultatet er som dette. Jaguar har gjort lurt i å droppe retro-looken. Det gjør heller ikke noe at den nye XJ-en kjører som en sportsbil, til tross for at den er langt over fem meter.

Test av Jaguar XJ 5,0 V8 Portfolio LWB

9. Citroën DS3 THP 150

Citroën er i støtet. Det viser de med denne litt forfinete småbilen. Som er akkurat passe jålete, og 156 hesteren ideell. Mini Cooper bør se seg over skulderen, for dette er både morsomt og passelig imagebyggende. Det ytre er i overkant tullete, men kjøreegenskapene er nesten på Mini-nivå, samtidig er DS3 mer komfortabel.

Test av Citroën DS3 THP 150

8. Mini John Cooper Works

Dette er kongen av småbilene. En Mini med maks motor. 211 hestekrefter fra en 1,6 liters motor, beskjeden størrelse og hjulene i hvert hjørne. Gøy. Den er stiv som juling, men på svingete vei er det fort glemt.

Test av Mini John Cooper Works

7. VW Golf R

Om man ser bort i fra at Golf R er fryktelig dyr, så er dette den beste bilen i klassen den selv har gitt navnet til. Golfens allerede strøkne kjøreegenskaper, spisset med 270 hestekrefter og firehjulstrekk, gjør dette til drømmekompaktbilen.

Test av Volkswagen Golf R

Alle biltestene på E24

6. BMW 523i Touring

Den nye 5-serien til BMW er virkelig bra familiebil. E24 har prøvd den med en rekke forskjellige motorer, og etter vår mening er den seksylindrete 523i med 204 hestekrefter den som den som gir mest valuta for pengene. 535i er selvsagt valget om penger ikke er noe problem.

Test av BMW 523I Touring

5. Maserati GranCabrio

Hardtopversjonen, GranTurismo er en stilig bil, og i kabrioletutgave er den faktisk enda mer elegant. En annen fordel er at man med taket av virkelig har nærkontakt med den fantastiske motorlyden fra V8eren på 440 hestekrefter.

Test av Maserati GranCabrio

4. Lotus Evora

I rene kjøregenskaper er det knapt noen bil overgår Lotus Evora. Lett - til tross for at det er en tung Lotus – fantastisk balansert, med en styrefølelse som er enestående. Man kan dra motoren til nærmere 9000 omdreininger. Dette er en bil som gjør føreren skremmende bra.

Test av Lotus Evora

Mer bilstoff på E24BIL

3. Mercedes- Benz SLS AMG

Denne bilen er en begivenhet. Utseende, måkevingedørene, kjøreegenskapene, motorlyden, prisen. Alt gjør bilen til noe ekstraordinært. Svært få biler vekker så stor oppmerksomhet, og gir føreren et smil som er ikke går før man blir dement.

Test av Mercedes-Benz SLS AMG

2. Aston Martin Rapide

Ohhhh. Dette er en eksepsjonelt vakker bil. Aston Martins første bil med bakseter på lang tid gjør ikke skam på sine flotte søsken. Det er en sportssedan som ingen andre. Håndlagd, hypereksklusiv, med en V12 motor. Trenger man to bakseter, kan det ikke gjøres flottere enn dette.

Test av Aston Martin Rapide

1. Audi R8 5,2 V10

Audi R8 har vært på markedet siden 2007. Nå har de gitt den enda mer motor, en V10 på 5,2 liter som yter 525 hestekrefter. Det er en vaskeekte superbil, som gjør null til hundre på under fire sekunder, samtidig er den lettkjørt på en morsom måte. Det estetiske fungerer fortsatt like fint som da bilen var ny. En av de beste sportsbilene som finnes.

Test av Audi R8 5,2 V10

Følg E24s biljournalist på Twitter: mortab

Publisert: