BMW reddet av skatt

Dyr luksuskamp for BMW gir et svakt driftsresultat.

LØNNSOMHETSKAMPEN: Slaget om overlegenhet blant luksusbilene står om god lønnsomhet, skriver The Wall Street Journal. På bildet: BMWs nye 4-serie Coupé.
  • Eli Stokke Harstad
Publisert: Publisert:

BMWs fortjeneste steg i tredje kvartal på grunn av lavere skattekostnad, men inntektene falt på grunn av et krevende marked, skriver The Wall Street Journal.

Netto overskudd i tredje kvartal er 10,6 milliarder kroner, en økning på 3,1 prosent. Dette skyldes at skattekostnaden falt med 233,1 millioner kroner.

Driftsresultatet (EBIT) falt til 15,5 milliarder kroner, en reduksjon på 3,7 prosent fra andre kvartal. Dette skyldes høye teknologikostnader, økte personalkostnader og voksende konkurranse.

Det svake driftsresultatet viser at slaget om teknologisk overlegenhet blant de tre ledende luksus-bilmerkene Audi, BMW og Mercedes står om god lønnsomhet.

BMWs svake driftsresultat viser at slaget om overlegenhet blant de tre ledende luksus-bilmerkene Audi, BMW og Mercedes står om lønnsomhet.

Audis fortjeneste sank på grunn av blant annet høye teknologoutgiftene, og lønnsomheten til personbildivisjonen til Mercedes Benz steg, men klarte ikke å holde tritt med konkurrentene på grunn av høye investeringsutgifter.

LES OGSÅ:

Sterke tall fra Mercedes Benz-eieren

Audi: Økt salg, lavere inntekt

Luksus-Mercedes med rekordlansering

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Kraftig salgsvekst for tyske luksusmerker

  2. Mercedes øker mest, men BMW er størst

  3. Knallhard kamp mellom tyske premiummerker

  4. – Uregelmessigheter ved utslipp hos 16 bilmerker

  5. Apple og Google i krig om din kommende smartbil