Luksusbiler dundrer avgårde - side om side

De tre tyske bilmerkene Audi, BMW og Mercedes-Benz er knallharde konkurrenter. Med globale salgstall som er bemerkelsesverdig like.

I TETEN: Klargjøring av den helt nye 3-serien på BMWs fabrikk i München.
Publisert: Publisert:

Audi, BMW og Mercedes-Benz har alle et stort antall modeller, plassert i det øvre sjiktet i sine segmenter, gjerne kalt premium.

Det som gjør det litt ekstra spesielt er hvor jevnstore de tre merkene er i salg globalt sett. Ser man på tallene skal det ikke store feilsatsningene til før rekkefølgen forandres.

Med en måned igjen av 2011 setter alle merkene rekorder. Mercedes har solgt 1.136.525 biler, Audi 1.193.110 og BMW 1.252.205. For Mercedes og BMW er disse tallene ekskludert henholdsvis Smart og Rolls Royce og Mini.

Alle øker

Alle merkene har opplevd tildels sterk økning i 2011. Størst for Audi som har solgt 18,8 prosent mer enn samme periode i fjor.

Audi hadde og en veldig økning på månedstallet for november, med nesten 30 prosent, salget var 111.400.

Mer bilstoff på E24BIL

- Vi vokser i motsetning til trenden ellers i Vest-Europa. Dette har resultert i vår største markedsandel noensinne. Vi kommer til å selge mer enn 250.000 biler i Tyskland for første gang siden 2008, sier Peter Schwarzenbauer, styremedlem i salgs- og markedsavdelingen til Audi, i en pressemelding.

Novembertallene gir og en pekepinn om hvor små marginer det er mellom merkene. Mercedes klokket inn 113.859 og BMW 115.124.

Rekorder

- Med rekordsalget i november, har vi solgt mer enn samme måned året før to år i strekk, sier Joachim Schmidt, visepresident i for salg- og markedsføring hos Mercedes i en pressemelding.

BMW er og fornøyd med turtallet:

- Dette var vår beste november noensinne, med vekst over hele verden. Vi har allerede solgt flere biler i årets elleve første måneder enn i hele 2010, vi har og slått vår salgsrekord fra 2007, sier Ian Robertson fra BMWs salgs- og markedsstyre.

Trolig er BMW trygge på å holde momentet oppe med en helt ny 3-serie på vei ut, bilen som normalt er deres bestselger.

Anderledes i Norge

Men det er Audi som har den sterkeste økningen i prosent, med 18,8 så langt i år. BMWs tall her er 12,9 mens Mercedes må få opp tempoet om de ikke skal sakke akterut, til tross for at de har gått opp med 7,3 prosent i 2011.

I Norge er situasjonen en litt annen. Her er Audi størst, 6.748 nybilregisteringer i årets elleve første måneder i følge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Merket har hatt en økning på 10,1 prosent i et marked som har økt med 7,8 prosent. Merket er det åttende mest solgte. BMW følger på plassen etter med 5.960, som er 15,6 prosent opp mens Mercedes er på trettende med 4.149, 1,2 prosent mer enn i fjor.

Les også

Publisert: