Tesla sluker solcellegigant

Elbilprodusenten blar opp milliarder for SolarCity.

Tesla-sjef Elon Musk er styreleder i SolarCity, og legger nå milliarder på bordet for solcelleselskapet. Her snakker han under en konferanse i New York i oktober 2015.
 • Karl Wig
 • Kristin Norli
Publisert:

Tesla og SolarCity melder mandag ettermiddag at de har kommet til enighet om at elbilprodusenten kjøper solcelleselskapet.

– Ved å slå oss sammen kan vi drive mer effektivt og integrere produktene våre til det fulle, skriver Tesla i sin kunngjøring.

Avtalen har en samlet aksjeverdi på 2,6 millarder dollar – rundt 22 milliarder kroner etter dagens kurs – og verdsetter Solar City-aksjen til 25,37 dollar stykket.

Når og hvis handelen gjennomføres vil SolarCity bli et heleid Tesla-selskap.

Ifølge Reuters har aksjonærene fått tilbud om 0,110 Tesla-aksjer for hver SolarCity-aksje de sitter på.

Les også

Så mye koster Musks første Mars-landing

Kan shoppe etter bedre tilbud

Tesla skriver at de venter å oppnå synergi-besparelserfor 150 millioner kroner i det første året etter sammenslåingen.

Tesla-aksjen faller 0,2 prosent i førhandelen etter nyheten ble kjent, mens SolarCity-aksjen stiger 7,4 prosent til 28,68 dollar. Ved stengetid fredag endte sistnevnte på 26,70 dollar.

Avtalen er ikke endelig, men innebærer at Solar City får 45 dager på seg til å lete etter potensielt bedre tilbud – en såkalt «go shop»-periode.

Tesla-sjef Elon Musk er tungt involvert i Solar City fra før, både som største aksjonær og styreleder. Musks fetter er dessuten SolarCity-toppsjef Lyndon Rive.

Solceller viktig i ny «masterplan»

Allerede 12. juni varslet Tesla at de har lagt inn bud på solcelleprodusenten. Siden da har SolarCity-aksjen steget 26 prosent.

Les også

Slik er Elon Musks nye fremtidsvisjon

I sin nye «masterplan» for Tesla, som Elon Musk nylig delte via et blogginnlegg på bilprodusentens hjemmesider, forteller den visjonære gründeren om behovet for å ha med seg Solar City med på veien videre.

Blant annet vil han at Tesla skal tilby en integrert «solcellepanel til batteri»-løsning, som vil gi ett punkt for bestilling og service.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Tesla Motors
 2. Elon Musk

Flere artikler

 1. Tesla vil kjøpe solcelleselskap

 2. Derfor falt Tesla-aksjen som en stein

 3. Betalt innhold

  Nå har Elon Musk og Tesla fått sitt solselskap

 4. Trump kan stanse Musks milliardavtale

 5. Betalt innhold

  Bil og batteri er ikke nok, nå vil Tesla tilby solenergi også