Michelets roman omsetter for 25 millioner

Forfatteren Jon Michelets storeslem.

MILLIONBUTIKK: Ingen har solgt så mange skjønnlitterære bøker i fjor som Jon Michelet.
Publisert:

I dag kan Jon Michelet juble over en av landets største litterære suksesser, målt i kroner og øre.

Romanen «En sjøens helt: Skogsmatrosen» ble den mestselgende norske romanen i 2012. Denne uken økes opplaget igjen, til 70.000 bøker.

Dermed har forfatteren omsatt for rundt regnet 25 millioner kroner, bekrefter forlagssjef Geir Berdahl til E24.

- Vi hadde aldri trodd boken skulle komme opp i dette formatet. Det er veldig sjelden man ser opplag på 20.000 og over 40.000 ser man nesten aldri, sier Berdhal.

Anslaget er basert på utsalgspris og ikke nettopris til bokhandlene.

E24 BEDRIFT: Oktober omsatte for 39 millioner kroner i 2011

Forlaget Oktober har også Karl Ove Knausgård og Anne B. Ragde i stallen. Så helt fremmede for salgsuksess er forlaget ikke. Til sammenligning har Knausgårds opplag ligget godt over 50.000 mens Anne B. Ragdes «Berlinerpoplene» nådde 150.000, ifølge Oktober-sjefen.

Forlaget ble etablert i 1970 av folk fra m-l-bevegelsen, og fikk senere AKP på eiersiden. I dag er det Aschehoug som innkasserer millionene fra forlaget, gjennom eierandelen på 91 prosent.

Selv er Michelet i styret til stiftelsen som eier de resterende 9 prosentene av Oktober, sammen med Dag Solstad og nettopp Geir Berdahl.

- Det er moro at en 68 år gammel forfatter plutselig slår til på den måten, sier Berdahl, som oppgir at opplaget er på nivå med Jo Nesbøs største krimsuksesser.

Etter 1. mai i år har romanen vært ute i markedet så lenge at den kan selges med over 12,5 prosent i rabatt. Dermed har ikke salget stoppet enda

- Jeg tror boken kommer til å nå 100.000 i opplag, sier Berdahl.

Publisert:

Her kan du lese mer om