Disse bankene tilbyr nå Java-fri nettbank

Nordea var klar i oktober, og i dag kom DNB i mål med å gi sine 1,9 millioner nettbankbrukere en Java-fri løsning. Men ikke alle bankene har kommet like langt.

UTEN JAVA: DNB er en av bankene som nå tilbyr BankID 2.0.

Publisert:,

I september kom nyheten om at BankID 2.0 uten Java var klar.

Over 70 prosent av nordmenn har en BankID, og bruker den jevnlig i nettbank og andre steder på nett.

Les også

- Blir deilig å slippe Java-maset

Digipost først

Frem til nå har BankID vært drevet av programmet Java som stadig skaper problemer for brukerne gjennom krav om store oppdateringer, i tillegg til at programmet fungerer svært dårlig i Apples nettleser Safari.

Postens digitale postkasse, Digipost, hadde den nye løsningen klar da BankID 2.0 ble lansert. Nordea lanserte Java-fri nettbank den 7. oktober og Handelsbanken den 11. november.

Men noen av DNBs kunder har ventet i om lag to måneder.

– I dag er det all grunn til å feire, Java har vært en verkebyll for mange av kundene våre. De vil slippe mer Java-trøbbel, og vil oppleve at innloggingen i nettbanken vil gå enklere og raskere, sier Trond Bentestuen, sjef for personmarked i DNB, til E24.

Han understreker at kundene ikke trenger å foreta seg noe, og at de ikke vil merke endringen ut over at de ikke vil ha Java-problemer.
Java-klager

– Jeg skulle gjerne ringt opp hver eneste kunde personlig og fortalt dem om dette. Vi har dessverre hatt altfor mange henvendelser inn til kundesenteret vårt på grunn av problemer med Java, sier Bentestuen.

I januar i år, da det kom en Java-oppdatering, utgjorde Java-køen 12 prosent av det totale antallet kunder som tok kontakt med DNB.

Sparebank 1 meldte fort at de ville være tidlig ute med å gi kundene Java-fri nettbank, men det har oppstått forsinkelser på grunn av tekniske utfordringer med akkurat signeringen i nettbanken.

– Det viser seg at vi har en annen signeringsløsning enn de andre bankene, sier Sissel Grieg Viig, kommunikasjonssjef i SpareBank 1 Gruppen.

Les også

Kan vi snart kaste alle betalingskortene?

Kommer

Forsikringssidene hos Sparebank 1 er allerede Java-fri, og de ruller i gang et pilotprosjekt i Telemark, Hedmark og Midt-Norge den 3. desember. De andre bankene skal også bli Java-frie i desember og januar.

Eika bank har heller ikke ennå satt i gang med Java-fri nettbank.

For noen av Eikas banker blir BankID 2.0 lansert den 10. desember, som et pilotprosjekt, for å se om det blir noen problemer.

– De øvrige bankene vil få det fortløpende etter det, og alle skal ha det innen utgangen av februar, sier Trine Hoel Winther, informasjonsrådgiver i Eika.

Både BN Bank, Landkreditt Bank og Sparebanken Vest har allerede innført tjenesten.

Danske Bank sa i september at de skulle ta i bruk BankID 2.0 i desember, men nå sier de at lanseringen vil skje på nyåret.

Les også:

DNB og Norwegian faller mest i omdømme-målingNå blir det kappløp blant bankene om å kvitte seg med JavaMannen som er ansvarlig for Java bytter jobbDenne logger deg på nettbanken ved å måle blodårene dine