Nikolas milliardavtale med General Motors smuldrer opp

Samarbeidsavtalen mellom Nikola og General Motors blir mindre enn først varslet, noe som tvinger lastebilprodusenten å legge pickup-planene på is.

Nikola planlegger å betale tilbake kunder som har forhåndsbestilt pickupen «Nikola Badger» etter at avtalen med General Motors ble mindre enn tidligere varslet.
Publisert:

Nikola Motors melder mandag at de har endret i samarbeidsplanene sine med General Motors.

Denne intensjonsavtalen inkluderer ikke lenger at General Motors går inn som eier i lastebilprodusenten, noe som påvirker produksjonen av den elektriske pickupen Nikola Badger.

Den originale planen, som først ble varslet i september, innebar at General Motors skulle få Nikola-aksjer verdt to milliarder dollar, tilsvarende 11 prosent av aksjekapitalen i selskapet.

I bytte skulle General Motors ha ansvaret for store deler av produksjonsløpet til Nikola Badger.

I dagens melding kommer det frem at samarbeidet fortsatt er intakt, men at selskapene ikke lenger skal samarbeide om produksjonen av pickupen. I stedet skal General Motors levere teknologi til Nikolas lastebiler.

Nikola skriver at produksjonen av Badger-bilen var avhengig av et partnerskap i produksjonslinjen, og at de kommer til å betale tilbake pengene de har fått fra forhåndsbestillinger.

Selskapet understreker samtidig at avtalen som nå er inngått er foreløpig.

Les på E24+

To teorier: Slik slo amatørene ekspertene i aksjemarkedet

Aksjen faller kraftig

Nikola-aksjen faller markant etter meldingen, og er i skrivende stund ned 15,5 prosent i førhandelen på Wall Street.

Samtidig er General Motors-aksjen ned 0,13 prosent.

Aksjene i Nikolas norske partner Nel har vært handelsstanset flere ganger etter meldingen. I skrivende stund stiger aksjen 2,65 prosent.

Les også

Nel falt markant etter at partner anklages for svindel

Svindelanklager

Endringene i den foreløpige avtalen med General Motors kommer etter at Trevor Milton gikk av som Nikola-sjef i slutten av september.

Avgangen kom etter at Hindenburg Research anklaget både Nikola og den tidligere direktøren for svindel. Nikola har på sin side avvist anklagene.

Nikola-aksjen har falt mer enn 40 prosent de siste tre månedene.

Publisert: