Saab-kjøper kunngjøres i dag

Konkursboet til den svenske bilprodusenten Saab har fått en kjøper. Hvem kjøperen er, blir kunngjort onsdag ettermiddag.

Publisert:

Salget av Saabs konkursbo omfatter Saab Automobile, Saab Automobile Powertrain og Saab Automobile Tools, ifølge en pressemelding fra konkursforvalterne.

Representanter for kjøperne vil være til stede under en pressekonferanse i Trollhättan senere onsdag, opplyses det i meldingen.

Dermed ligger det an til at rykteflommen rundt hvem som skal ta over restene etter Saab, endelig kan ta slutt, etter måneder med spekulasjoner.

De siste, ubekreftede ryktene tyder på at det kan være det svenske elsbilselskapet National Electric Vehicle Sweden som er kjøperen.

Ifølge Dagens Industri i Sverige skal Nevs i går ha vunnet budkrigen mot kinesiske Youngman.

Les mer: Saab-farsen fortsetter

Elbilrykter

Ryktene går på at National Electric Vehicle Sweden skal være klare for å gi mellom 1,5 og 1,8 milliarder svenske kroner for Saab Automobile.

Dette inkluderer ikke reservedelavdelingen Saab Parts.

I forrige uke ble det, ifølge Dagens Industri, sagt at konkursforvalterne var ferdige med sitt arbeid, og skulle ha kommet til et resultat.

Les mer: Nytt Saab-tilbud fra Kina

Tilbakevist

Ordfører i Trollhättan, Annika Wennerblom, bekreftet da salget overfor svensk radio.

- Det virker som alt er klart, Wennerblom til Svensk Radio forrige torsdag.

Litt senere samme dag tilbakeviste informasjonssjefen i Trollhättans bystyre, Peter Asp, at man hadde kommet frem til en konkret løsning.

- Vi vet ingenting om dette. Konkursforvalterne hadde som mål å bli klare ved månedsskiftet, men er noen uker unna det. Annika Wennerblom tolket det som alt var klart, men slik er det ikke, sa Asp til Aftonbladet.

Les mer: Spyker tjente 122 millioner på Saab-konkursen

Fire interessenter

Etter konkursen i desember har det jevnt og trutt kommet nye meldinger om at et salg skal være like rundt hjørnet. Spesielt har ryktene gått rundt kinesiske Youngman, som senest i april skal ha bydd 3,2 milliarder svenske kroner for fabrikken.

Men også indiske Mahindra & Mahindra og en japansk-kinesisk sammenslutning av underleverandører til elbil-bransjen skal ha lagt inn bud på Saab. I tillegg kom et hittil ukjent kinesisk firma på banen i slutten av mai.

Spekulasjonene går på at det var Qoros Autos, et nystartet kinesisk selskap, som da meldte sin interesse.

Publisert:
Gå til e24.no