Jaguar med ny sportsbil

Nylig bekreftet Jaguar at de kommer med en ny roadster neste år. Nå aner man motorutvalget og.

IKKE E, MEN F: Inspirasjoen til Jaguars nye sportsbil kan man ane i navnet, F-type.
Publisert: Publisert:

På bilutstillingen i Frankfurt i fjor høst viste Jaguar for første gang konseptet C-X16. En sportsbil som er mindre enn dagens XK-modell. Nå bekreftes det at den går i produksjon.

Hybridsportsbil fra Jaguar

- Vi viste C-X16 konseptet i september 2011, og reaksjonene har vært så positive at vi har fremskyndet utviklingen av denne helt nye Jaguar sportsbilen, sa Adrian Hallmark, Jaguars merkedirektør tidligere denne måneden i en pressemelding.

Men den blir ikke helt lik konseptet som ble vist. Da var det nemlig en hardtop-versjon, nå har den mistet taket og kommer som en roadster.

Hvilke motorer?

- Bilen vil bli kalt F-type, og blir avduket i produksjonsklar stand senere i år, sier Hallmark.

Første gang den ble vist var det en V6 på 380 hestekrefter under panseret. Under bilutstillingen i Beijing, som pågår i disse dager, viser Jaguar frem en helt ny motorlinje, som trolig finner veien under panseret til F-type.

LEGENDARISK: Det er drøyt femti år siden den klassiske E-type ble lansert.

Det er en fire sylindret, to liters motor som yter 240 hestekrefter som er turbomatet og er svært lett. Den er liten, noe som gjør at den kan trekkes langt bak i motorrommet for optimal balanse. Motoren skal være den letteste fra Jaguar noensinne, med en vekt på 138 kilo.

Mer bilstoff på E24 BIL

Foreløpig blir den å finne i XF- og XJ-modellene, hvor den erstatter den selvpustende varianten av V6en på tre liter.

De viser og en ny tre liters V6 med kompressor som kommer i to versjoner, en med 340 hestekrefter og en med 380. Den skal erstatte V8eren uten turbo. Trolig er dette også en motor som kan passe i F-type, da den er langt mer kompakt enn V8-motoren den erstatter.

SNART KLAR: Grunnet gode tilbakemeldinger har Jaguar fremskyndet produksjonen på F-type.

Neste år

F-type blir bygget i aluminium og kommer som en kabriolet med to seter. I pressemeldingen sier de og at den kommer med en helt ny rekke av bensinmotorer, med stor sikkerhet de som er nevnt over.

Offisielle spesifikasjoner kommer mot slutten av året, salgsstart er i midten av 2013.

Les også

Publisert:
Gå til e24.no