Dagspressen knuses av Internett

Dagspressen tapte 265 millioner i 2012, mens Internetts markedsandel er i full fremmarsj.

TAPER MOT NETT: Papiravisene tapte over 15 prosent av annonseinntektene i 2012, samtidig som Internett dro inn 170 millioner mer, sammenlignet med året før.
Publisert: Publisert:

Det viser ferske tall fra Mediebyråforeningens medlemmer.

Tendensen for året viser at blant annet kino og trykte medier går tilbake mellom 8 og 14 prosent. Samtidig fortsetter TV og digitale medier å øke markedsandelene.

LES OGSÅ: Aviser får mindre av annonsørene

Så sant ikke trenden snur, betyr det at Internett vil omsette for mer enn dagspressen i løpet av 2013.

- Jeg har ingen prognoser på dette for 2013, men det er jo ikke noe som tilsier at denne trenden skal stoppe opp, og da betyr det at Internett vil bli større i 2013, sier Tonje Gjerstad i Mediebyråforeningen til E24.

Øker totalomsetning

Totalt forsvant over 265 millioner kroner av dagspressens annonseinntekter i 2012, mens Internett har hatt en økning på 170 millioner kroner, tilsvarende 15 prosent.

Sammenlagt har omsetningen for byråene økt med nesten 150 millioner kroner, til åtte milliarder i 2012, skriver foreningen i en pressemelding.

TV er fortsatt den største av gruppene, med 37,8 prosent av de åtte milliardene.

Nest størst er dagpressen, som omsatte for 1,6 milliarder kroner. Men avstanden er kort til Internetts omsetning på 1,3 milliarder.

(Saken fortsetter under søylediagrammet)

TAPER TERRENG: Grafen fra Mediebyråforeningen viser at dagspressen taper terreng, mens TV og Internett øker.

Foreningens medlemmer er mediebyråene Carat Norge AS, IUM AS, Maxus Communications AS, MEC (Mediaedge:cia Norway AS), MediaCom AS, MediaPlus AS, Mindshare Norway AS, OMD AS, Phd AS, RED Media Consulting AS og Vizeum Norge AS.

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om