Tre selskaper står bak de 10 mest populære appene i USA

Hver fjerde amerikaner bruker Facebook-appen. Bare tre selskaper står bak de ti mest nedlastede appene i 2015.

SUPERPOPULÆR: Facebook-appen er den desidert mest populære appen blant amerikanere, viser fersk statistikk fra analysehuset Nielsen.

Karen Bleier Afp
  • Jan Lilleby
Publisert:,

Det er det amerikanske analyseselskapet Nielsen som har utarbeidet oversikten over hvilke apper for smarttelefoner som er mest populære i USA.

De ti mest populære appene er laget av enten Facebook, Google eller Apple (se tabell lenger ned i saken).

Ettersom en stadig større andel av befolkningen bruker mer av tiden sin på mobil er de tre teknologigigant-selskapene godt rigget til å tjene på trenden.

Men de tre selskapene har en forskjellig tilnærming til hvordan smarttelefon-appene skal gjøre antall brukere om til profitt for selskapets investorer, skriver nyhetsstedet Businessinsider.

Les også

New York får terror-app

Googles gigantgrep

Google har laget halvparten av de ti mest brukte appene i USA.

Ifølge Businessinsider er annenhver smarttelefon i USA en Android-versjon. Ved å forhåndsinstallere appene før forbrukeren tar i bruk telefonen for første gang trenger dermed ikke appene å bli aktivt lastet ned.

Til tross for at veksten i antall brukere av Googles apper ligger i nedre sjiktet av de andre appene på topp 10-listen, så opplever Google at det brukes mer tid når brukerne først benytter appen, skriver Businessinsider.

På ett år har seertiden på YouTube doblet seg, og i 2015 passerte antall google-søk på mobil antall google-søk på PC og laptop, ifølge nettstedet.

(Saken fortsetter under bildet.)

APP-GIGANT: Google-appene som amerikanerne elsker er Google Search, Google Play, Google Maps og Gmail, i tillegg til YouTube som er den nest mest populære appen i USA – med et gjennomsnittlig antall brukere i måneden på nesten 100 millioner personer.

Virginia Mayo Ap
Les også

Slik vil Telenor endre måten du ringer på

Facebook topper listen

Google har Android og Apple har iOS. Facebook har ingen smarttelefon-plattform. Det gjør at selskapet ikke har fordelen av å kunne installere egne apper på telefoner før de går ut i butikkene for salg.

Les også

Facebook lover utstrakt bruk av «sikkerhetssjekk» under terror

Likevel har Facebook tre av appene på topp 10-listen av populære apper, hvorav selve Facebook-appen er den mest populære av alle. Hele 127 millioner unike brukere kan Facebook vise til for appen er hele 30 prosent mer populær enn nummer to, som er YouTube, ifølge dataene fra Nielsen.

Blant appene som vokser mest i antall brukere er Facebook Messenger og Instagram, de to andre appene som Facebook har på topp 10-listen.

Skal vi tro regnskapene til Facebook er den økende andelen mobilbrukere viktig. Av Facebooks totale inntekter i tredje kvartal kom nesten 80 prosent fra annonsering på mobil, skriver Businessinsider.

(Saken fortsetter under bildet.)

APPLE: Det er appene Apple Music og kartappen Maps som amerikanerne sverger mest til av Apples tilbud. Begge appene har forhåndsinstallert.

Robyn Beck Afp

Apple fyller kun to plasser

Les også

Wordfeud-gründeren har tjent 58 mill. på tre år

Til tross for at Apple kan installere hvor mange og hvilke apper de vil på sine telefoner, må selskapet ta til takke med å fylle kun de siste to plassene på lisen.

Det er appene Apple Music og kartappen Apple Maps som amerikanerne sverger mest til av Apples tilbud.

Populariteten til Apple Maps er i seg selv et bevis på kraften til forhåndsinstallerte apper, skriver Businessinsider. Til tross for at kartappen til Apple mangler vesentlige egenskaper sammenlignet med Google Maps, er Apple Maps likevel mest populær på iOS-telefoner.

Fundamentet i kartappen er sannsynligvis godt brukt Apples produktutvikling. Siden de første meldingene begynte å tikke inn på starten av året, har det bare kommet flere og flere tegn på at Apple faktisk utvikler sin egen elbil – som vil trenge et eget GPS-system.

Selskapet har ansatt tidligere Tesla-ingeniører, og nylig uttalte en NHH-forsker at Apple kan bli Teslas «predator».

Les også

Slik forbereder bankene seg på mobilbetalingskrig

Les også

By lager hundelortapp

Les også

Laget lunsjapp som samtidig donerer til veldedighet

Her kan du lese mer om

  1. Apple
  2. Google
  3. Facebook
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Google varsler betaling for forhåndsinstallerte apper

  2. Nå eller aldri for Google

  3. Ti ting som ikke fantes for ti år siden

  4. Annonsørinnhold

  5. Huawei: Vil fortsette med sikkerhetsoppdateringer til eksisterende enheter

  6. Borgerkrig i Android-leiren