Ukebladgigant øker inntjeningen

Eieren bak se og Hør og Dagbladet øker resultatet med 60 prosent.

GA OPP UKEBLAD: Aller Medias toppsjef Roger Hansen kjøpte Det Gode liv i 2010. Juli i fjor ga konsernet opp magasinet.
Publisert: Publisert:

Danske Aller Media kan skilte med 93 millioner kroner i driftsresultat (EBITDA), for regnskapsåret oktober 2012 til september 2013.

Til sammenligning var resultatet 58 millioner kroner i samme periode året før.

Dagbladet har vært gjennom flere runder med nedbemanninger på 2000-tallet. Senest i november 2012 ble det kjent at 35 årsverk skulle vekk i løpet av 2013.

Aller Media varslet kutt på nærmere 70 millioner og over 40 årsverk i 2012. Bladet Cosmopolitan ble lagt ned i 2012 og det gode Liv fikk samme skjebne året etter.

- Det er utfordrende å opprettholde tilfredsstillende lønnsomhet i et mediemarked der papirbaserte medier har nedgang. Vi må derfor til enhver tid justere ned kostnadene i de delene av konsernet hvor inntektene synker, og samtidig satse og investere innenfor det digitale området, samt i våre marketing services enheter som er i vekst, sier administrerende direktør Roger Hansen i en pressemelding.

- Det blir rett og slett blodig og jævlig

Øker omsetningen med 16 prosent

Aller Media kjøpte Dagbladet i juni 2013. Avishusets omsetning og resultat for august og september er med i Aller Medias omsetning.

- Vi er fornøyd med at konsernets resultater og omsetning øker i forhold til i fjor. Oppkjøpet av både Dagbladet og andre selskaper er svært viktige og strategiske investeringer som vil sikre at Aller også i tiden fremover vil være en stor aktør i Norge, sier Hansen.

Omsetningen til Aller Media økte med 16 prosent, til 1.389 millioner kroner, fra 1.198 millioner kroner i regnskapsåret 2011 til 2012.

Storeier av Grete Roede AS

Aller Media AS er et heleid datterselskap av Aller Holding AS i København som alltid har hatt avvikende regnskapsår.

Aller Media AS utgir Se og Hør, Se og Hør Weekend, Allers, KK, På TV, Henne, Topp, Stylemag, Lev Bra, Båtmagasinet, Autofil, Jeger, Vakre hjem & interiør, KK Living og en rekke spesialblader innen oppgaver og kryssord.

Aller Media har eierineresser i en rekke norske selskaper deriblant Grete Roede AS med 59 prosent, Mamma Media AS med 51 prosent, og Scandinavia Online AS med 50 prosent.

Les også:

Dagbladet selger tre aviser per stativDagbladet legger ned søndagsavisenKvinnemagasiner kaprer flere lesere

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om