Blogg.no- gründer er død

Rafiq Charania sovnet stille inn søndag.

SOVNET INN: Blogg.no-gründer Rafiq Charania døde søndag.
 • Tone Iren Sørheim
Publisert: Publisert:

Rafiq Charania var i 2003 med på å etablere selskapet Blogsoft sammen med Per Kleven. Det ble startskuddet for bloggvirksomhet i Norge.

Sammen utviklet de blogg-teknologien som ble brukt på en rekke bloggsiter, og i 2005 kom de med tjenesten blogg.no.

Blogg.no er Norges største bloggsamfunn, og ble kjøpt opp av Nettavisen i 2012.

I 2010 fikk gründeren vite at han hadde kreft. Søndag sovnet han inn på Akershus universitetssykehus med sine nærmeste rundt seg.

Charania ble 39 år gammel.

Fredrik Syversen i IKT-Norge skriver dette i minneord om Charania:

Til minne om Rafiq Charania

«Alle som har møtt Rafiq en eller annen gang, har et positivt minne. Han var en av de mest positive menneskene jeg har møtt. I tillegg var Rafiq en sann entreprenør, alltid full av begeistring for sitt nyeste prosjekt. Han var også en pioner, Rafiq jobbet med webtv lenge før vi visste hva det var. Rafig var en av de som skjønte bloggfenomonet, noen vil kanskje si ar han skapte mulighetene for blogg i Norge. Alltid full av optimisme, alltid villig til å bidra og alltid fem prosjekter til som skulle gjøres. I norsk sammenheng var Rafiq en av de som dro igang internettrevolusjonen, som så mulighetene og som hadde kunnskapen og pågangsmotet som trengtes når du er «first-mover».

Rafiq solgte bloggselskapet sitt og fikk endelig betalt for alle de timene han hadde lagt ned. Etter salget hadde han mange jern i ilden. Men det han kanskje hadde mest lyst til var å bidra til at neste generasjon gründere skulle få en lettere reise enn ham selv. Han var mer enn villig til å bidra med sin kompetanse og sine timer. Dessverre ble også Rafiq syk når han endelige kunne nyte litt av fruktene fra salget av bedriften. Men ingen har vel møtt en mer positiv pasient med en alvorlig diagnose enn Rafiq.

Rafig var en av internettpionerene i Norge, han var en som virkelig var med å endre det samfunnet han levde i, sporene hans er mange og vil bestå. På vegne av IKT-Norge og norsk IKT-næring lyser vi fred over Rafiqs minne».

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Markedsføring

Flere artikler

 1. Går fra millionlønninger til gründerdrømmen

 2. Skatteetaten varsler kontroller: Slik kan bloggere gå i skattefellen

 3. Betalt innhold

  Snart kan du teste «Spotify for strøm»

 4. Betalt innhold

  Nesoddens «hemmelige» supergründer: Nå er Victor Henning klar for neste eventyr

 5. – Vi har lyst til å revolusjonere arbeidslivet