First House fridde til kinesiske investorer

PR-byrået First House markedsførte seg selv som rådgiver for kinesiske selskaper med interesser i Norge allerede i 2011.

ANNONSERTE: Administrerende direktør i First House, Per Høiby, er avbildet i reklamen med tilbud om politisk rådgivning som ble distribuert i Kina.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Aftenposten melder at First House det året hadde en annonse både på engelsk og kinesisk i nyhetsbrevet Norway Report, distribuert av kinesiske Global Link Media.

«Når det gjelder Kina, ønsker First House å hjelpe både norske selskaper som har forretningsinteresser i Kina og kinesiske selskaper som ønsker å investere i Norge», heter det i reklamen, hvor kommunikasjonsbyråets administrerende direktør Per Høiby er avbildet.

Annonsen reklamerer videre for First House som Norges ledende politiske rådgivere som tilbyr politisk analyse knyttet til mulige investeringer i norske selskaper. First House-partner Bjørn Richard Johansen vil ikke kommentere annonseartikkelen fra 2011.

- Jeg er ikke kjent med at vi har kontakt med noen kinesiske selskaper nå, sa First House-partner Morten Wetland til avisen fredag.

Wetland skrev en omstridt kronikk i Dagens Næringsliv sist uke. Denne inspirerte påstander fra Aftenpostens politiske redaktør Harald Stanghelle om at Wetland og First House skulle ha drevet en svertekampanje mot Nobelkomiteens direktør Thorbjørn Jagland. First House avviser det på det sterkeste, og hevder hardnakket at PR-byrået ikke har vært engasjert av Kina eller «kinesiske interesser», slik Stanghelle antydet.

Les også:

First House klager inn Aftenposten for PFUJagland slår tilbake mot kritikk av EuroparådetFirst House avviser oppdrag for Kina

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Markedsføring

Flere artikler

  1. First House avviser oppdrag for Kina

  2. First House klager inn Aftenposten for PFU

  3. First House frikjent av bransjens etiske råd

  4. Er rådgiver for Flyr, eier aksjer i konkurrenten

  5. Rederfamilie i milliardstrid: Pr-byrå byttet til opprørerne