NRK2 knuste TV 2

Under Jackson-markering.

STØRST PÅ TV: NRK2 hadde flest seere under minnemarkeringen for kongen av pop.
Publisert:

NRK2 sin direkteoverføring av minnemarkeringen for Michael Jackson samlet suverent flest seere. Hele sendingen hadde i snitt 246.000 seere.

- Til sammenligning hadde TV2s Nyhetskanal bare 36.000 seere i samme tidsrom. NRK2 sin markedsandel var mer enn seks ganger større enn TV2 Nyhetskanalen på samme tid – NRK2 hadde 19 % markedsandel mens TV2 hadde fattige 3 % markedsandel, skriver NRKs nyhetsredaktør Jon Gelius i en e-post til E24.

Les også: Jackson ga TV 2-rekord

- Vi er svært tilfredse med at seerne igjen flokker seg om NRK når det handler om store begivenheter eller overføringer. Ekstra gledelig er det å registrere at NRK2 er kanalen som denne gang også feier alle konkurrenter av banen. TV2 har markedsført sin Nyhetskanal med alle tenkelige midler og prøver å fremstille sin oppslutning som større enn den faktisk er. Tallene i går kveld viser nok en gang styrkeforholdet mellom NRK og TV2. Vi er ydmyke overfor det faktum at seerne gang på gang viser oss tillit når vår konkurrent så aggressivt markedsfører sitt tilbud.

Tør å gå motstrøms

Han legger til at oppslutningen om NRKs nyhetssendinger er en ekstra inspirasjon når kanalen nå skal utmeisle et nytt nyhetstilbud med utvidet Dagsrevy og nye magasinprogram på TV.

- Vi tør å gå motstrøms i forhold til andre mediehus og blir bare enda mer oppildnet av at NRK samler flest seere på sendeflater der vi konkurrerer skulder ved skulder som gårsdagens Jackson-minnemarkering, skriver Jon Gelius.

Bygger opp TV 2

- TV2 Nyhetskanalen er en av de kanalene som vokser mest i Norge og er allerede en av verdens mest sette nyhetskanaler i nasjonale tall. Og at Gelius har pekt kanalen ut som NRKs hovedkonkurrent og kalt den kanalen for nyhetsmenigheten her i landet, bidrar nok sterkt til det. Forøvrig gratulerer jeg Gelius med flotte tall, svarer nyhetsredaktør i TV 2 Jan Ove Årsæther.

Les også:

Flere nyheter på E24

Publisert: