Kan regissere folkeopprør

PR-guru avslører hvordan han kan bevege massene.

PR-ekspert Hans Geelmuyden lar seg ikke imponere av AP-politikernes Twitter-innlegg.

  • E24
Publisert:,

PR-guru Hans Geelmuyden avslører overfor Dagbladet hvordan han regisserte folkeopprøret som gjorde at Norske Skogs Union nesten havnet i Øystein Stray Spetalen og Petter Stordalens hender.

Sommeren 2005 hadde ledelsen i Norske Skog bestemt at papirfabrikken Union i Skien skulle nedlegges. Fabrikken tjente penger, men Norske Skog hadde funnet ut at de likevel ville tjene på en nedleggelse.

Konsernsjefen i Norske Skog, Jan Oksum, hadde nok håpet på at dette ikke ville bli noe problem, men PR-spillet til Geelmuyden skapte trøbbel. Han fikk sine egne kunder, meglertoppen Ove Gusevik og Stordalen og Spetalen til å fremstå som helter, og ga Oksum rollen som monsteret.

- Det er sånn det er i all dramatikk. Oksum spilte monsterrollen nesten perfekt, sier Geelmuynden til Dagbladet.

Han avslører nå hvordan han brukte næringsminister Børge Brende, LO-leder Gerd-Liv Valla, opposisjonspolitikere, lokalpolitikere og mediene som brikker i maktspillet i sine kunders favør.

"Union lever. Pasienten er frisk. Kroppstemperaturen er 37 grader. Gravferden må avlyses", proklamerte Petter Stordalen på torget i Skien til en massiv jubel fra 10.000 oppmøtte. Dette var ikke noe annet enn et velregissert PR-spill fra Geelmuyndens side.

Stordalen og Spetalens hovedproblem var at Norske Skog ikke ønsket å selge. Ta helterollen og hjelp de ansatte å utrede muligheten for videre drift, var rådet fra Geelmuynden.

Det hele endte imidlertid med at Norske Skog ikke solgte Union-fabrikken som ble lagt ned.

Les flere nyheter på E24.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Derfor dumper de Norske Skog

  2. Spekulasjoner foran styremøte i Norske Skog

  3. Ville selge i Australia

  4. Annonsørinnhold

  5. Norske Skog fortsetter børsraset

  6. Spetalen ut av styret i Norske Skog