Snart får de første elbilene EK-skilter

Om ikke lenge er det tomt for EL-skilter for elbilene. Vegdirektoratet går baklengs i alfabetet og erstatter dem med EK-serien.

SLUTT: Snart er det slutt på EL-skiltene. De blir erstattet med EK-skilt.
Publisert:

I midten av mars var det registrert 76.666 elbiler i Norge, og ifølge NRK er skilt med kjennetegnet EL 93000 allerede registrert i trafikken.

– Skiftet til EK er rett rundt hjørnet. EK 10000 kommer før siste EL-skilt er brukt opp, fordi trafikkstasjonene og bilforhandlerne har et skiltlager de må bruke opp, sier seniorrådgiver Jon Terje Presthus ved Vegdirektoratets kontor for kjøretøygodkjenning og registrering.

Mens Norsk Elbilforening ønsket forkortelsen EV for elbiler når EL-serien blir brukt opp, falt valget isteden på EK, som står for «elektrisk kjøretøy».

I Europa-toppen

Rundt en tredjedel av alle elbilene som selges i Europa, havner i Norge, takket være gunstige fordeler for nordmenn med elbil.

Nordmenn som eier elbil får blant annet gratis parkering på kommunale p-plasser, gratis passering i bomstasjoner, kjøre i kollektivfeltet og billigere årsavgift.

Renault Zoe, Tesla Model S og Nissan Leaf har vært de mest populære elbilene.

Nordmenn venter på Tesla Model X

I fjor sommer var Tesla Model S Norges nest mest solgte bil, og mye tyder på at elbilsalget vil få et lite hopp i sommer, når SUV-en Tesla Model X blir levert til norske kunder.

Tesla har ikke ønsket å opplyse hvor mange nordmenn som har reservert den nye modellen.

Les også

Derfor forsvant Tesla Model X

Les også

Solgte leilighet for svimlende 286.624 kroner kvadratmeteren

Les også

Nå ruller Nidar-smågodt inn hos Coop

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om