Bentley på speed

Oppgraderinger skal sende Bentleys toppmodell fra null til hundre på under fem sekunder.

ENDA MER: Om ikke en standard Bentley Mulsanne med 505 hestekrefter og en toppfart på nær 300 kilometer i timen skulle være godt nok, kommer redningen trolig snart i en Speed-utgave. Mulsanne er Bentleys toppmodell og i Storbritannia må man legge over 200.000 pund på bordet for et eksemplar.
Publisert:

Bentleys konsernsjef Wolfgang Dürheimer har langt på vei bekreftet at det kommer en enda heftigere utgave av selskapets flaggskip Bentley Mulsanne.

Det kan skje så tidlig som på Paris Motor Show i oktober.

- Vi vil se utviklinger av Mulsanne på bilmesser i 2014, sa Dürheimer til Autoexpress på helgens Goodwood Festival of Speed.

Topputgaven av Mulsanne vil trolig få tilnavnet Speed, som også er brukt på høyytelsesutgavene av Bentley Continental GT.

Den nye topputgaven av Mulsanne vil beholde sin nåværende V8-motor på 6,75 liter med doble turboer. Kreftene ventes imidlertid å løftes fra dagens utgave på 505 hestekrefter til rundt 550 hestekrefter.

Det kan medføre at sprinten til 100 kilometer i timen kan falle til under 5,0 sekunder, noe som det står respekt av all den tid bilen veier nær 2,7 tonn.

Dagens Mulsanne klarer sprinten på 5,3 sekunder og fortsetter til en toppfart på 296 kilometer i timen.

Samtidig ventes motoren å ha et dreiemoment på over 1.080 newtonmeter, det vil i så fall gjøre den til verdens nest mest kraftige produksjonsbil når det kommer til moment – kun slått av Bugatty Veyron som pumper ut 1.250 newtonmeter.

Dürheimer som har vendt tilbake til den Volkswagen-eide bilprodusenten etter to års fravær sier at selskapet har endret seg den siste tiden.

- Bentley er i bevegelse, produktet er sterkere enn noensinne og det er en ny ånd i selskapet.

Testet Bentley-SUVen

Bentley-sjefen kunne også fortelle at en av hans første oppgaver var å ta en test-tur i en prototype av Bentleys kommende SUV.

- Det føles 100 prosent som en Bentley bak rattet, med en virkelig kraftfull følelse, sa Dürheimer

STORVOKST: Bentleys SUV-konsept vakte meget blandede reaksjoner da det ble vist i 2012. Produksjonsmodellen som kommer i 2016 vil trolig være mindre pompøs og mer nedtonet.

At tradisjonsrike Bentley skal lage en SUV har falt mange tungt for brystet, og et SUV-konsept som ble vist frem på bilmessen i Geneve i 2012 vakte mildt sagt blandede reaksjoner.

Porsche har imidlertid lenge vist at SUV-markedet er meget lukrativt, selv for tradisjonsrike produsenter av sports- og luksusbiler, med sin Porsche Cayenne og nå senest Porsche Macan.

Totalt sett vil det skapes 1.000 nye jobber da den nye SUVen skal bygges på selskapets fabrikk i Crewe, 400 av dem innomhus mens resten vil være hos britiske leverandører. SUVen vil også bidra til løfte Bentleys produksjon fra dagens rundt 10.000 biler årlig til 15.000 biler.

Les også:

Publisert: