Komfort, komfort, komfort

Mercedes-Benz sin nye C-klasse er mer raffinert enn sine konkurrenter, men litt for dressert.

Publisert: Publisert:

Forrige utgave av Mercedes-Benz sin C-klasse var en god bil, som aldri helt klarte å bestemme seg for om den skulle være mest komfortabel eller sportslig. Med en klar konkurrent i BMWs 3-serie er det lett å ønske et sportslig tilsnitt som kan matche BMW-en. Samtidig var bilen fra Bayern bedre på det og nå har Mercedes tatt en litt annen retning med sin nye C-klasse.

Vi har tidligere prøvd den med en bensinmotor på 156 hestekrefter både i sedan og stasjonsvognutgave. Det er en noe beskjeden motor, og ønsker man det som er helt vitalt for et skikkelig salg i Norge, kombinasjonen firehjulstrekk og stasjonsvogn, må man sikte seg inn på bilen vi har her, en C250T 4Matic.

Det vil si at den har konsernets strøkne diesel på 2,1 liter, som yter 204 hestekrefter som har et grovt dreiemoment på 500 newtonmeter. Denne motoren finnes etter hvert i alt som er av fire og femdørs Mercedes-modeller fra C-klasse og opp.

Test av MERCEDES-BENZ S 500 4MATIC

Og det er det en god grunn til. Med sitt store moment og ganske pene antall hestekrefter klarer den å skyve selv de virkelig store Mercedes-utgavene. I S-klasse får den riktignok hjelp av en liten elektromotor, men i M-klasse gir den luksus-SUV-en nok punch til at den flytter seg fra null til hundre på ni sekunder.

Komfort, komfort, komfort

I C-klasse, som veier ett halvt tonn mindre, blir det friskere takter, med en null til hundre tid på drøyt syv sekunder, og vel så viktig er den svært god på akselerasjon i fart, forbikjøringer er ingen utfordring.

Samtidig så er ikke bilen interessert i å være en familiesportsbil. Her tar den nye C-klasse en annen retning enn BMW 3-serie. C-klasse har blitt en bil som gir inntrykk av å være større enn den faktisk er. Komforten er briljant, og til tross for en kraftig motor, har den ingen skarpe kanter. Det som kunne vært av sportslig gnist er erstattet av en storbilfølelse.

(Saken fortsetter under bildet)

ELEGANT: Interiøret er strøkent, bortsett fra multimedieskjemen, som ser ut som den er fra Clas Ohlson.

Verken girkasse eller oppsettet til understellet peker i noen annen retning enn komfort. Bilen her har luftfjæring som kan stilles i ulike modi, men selv i den mest sportslige er det lite som minner om en bil som ønsker å bli kastet rundt svinger.

C-klasse har blitt et voksent valg, en bil for dem som har sluttet å leke, som heller vil ha en sømløs og behagelig tur. Kjøreopplevelsen i C-klasse, og ikke minst i utgaven her, har blitt superpolert, med maksimalt med komfort innenfor de rammene bilen har når det gjelder pris og størrelse.

Mer distingvert enn BMW

Styringen er riktignok veldig kvikk, men det gir mer en følelse av presisjon enn en bil som vil piskes rundt.

Innvendig har den tatt et steg oppover. Det er ikke helt S-klasse, men det er en langt mer distingvert følelse enn det BMW gir i 3-serien. Audis A4 begynner å dra på årene, det blir interessant å se hva de kan by på når det senere i år kommer en ny versjon. Trolig får man muligheten til å spekke den med en variant av det nye heldigitale og superelegante interiøret som debuterte i TT. Da er BMW nødt til å ta i et tak for å henge med.

Mer bilstoff på E24 BIL

Når det gjelder drivlinjer, er det Mercedes som ligger litt på etterskudd. Det vil sikkert bli justert, men per i dag er det altså kun denne 204 hesters dieselmotoren som gir firehjulstrekk i stasjonsvognen. Det gjør riktignok at den treffer et punkt der verken BMW eller Audi har noen helt direkte konkurrenter, men de har langt flere alternativer om man vil ha trekk på begge akslinger og det her det store volumet i Norge ligger.

Så fort Mercedes har et noe bredere utvalg av drivlinjer er det Mercedes C-klasse som er det fornuftige valget blant de tyske premiummerkene i denne klassen. Om det er fornuftig å bruke langt over en halv million kroner på en mellomstor familiebil er en annen sak.

Publisert:

Her kan du lese mer om