– Apple planlegger en elbil

Ifølge flere internasjonale media leker Apple med tanken om å utfordre Tesla.

EL-KAMP: Apple-sjef Tim Cook kan være i ferd med å ta opp kampen mot Tesla.
Publisert:

Natt til lørdag skriver både Wall Street Journal og Financial Times – begge blant verdens mest anerkjente aviser – at Apple er i gang med å utvikle en elbil.

Avisene refererer til ikke navngitte kilder med kjennskap til planene. Apple selv har avstått fra å kommentere artiklene.

Apples bilprosjekt går under navnet Titan. Foreløpig ligger det på tegnebrettet en bil som kan minne om en minivan.

Både Wall Street Journal og Financial Times skriver at Apple har hyret flere hundre personer til å jobbe med prosjektet. Financial Times refererer til kilder som forteller at mannen som ledet designgruppene til både iPod og iPhone, Steve Zadesky, nå er satt på jobben med å lede utviklingsgruppen for det som kanskje i fremtiden bli «iCar».

Det er ifølge avisene ennå ikke besluttet at Apple skal gå inn i bilbransjen, men representanter for selskapet, inkludert Steve Zadesky, skal allerede ha besøkt et firma i Østerrike, Magna Steyr, som skal ha kapasitet til å bygge en fremtidig Apple-bil.

Les også

Nettbrett-salget stuper

Lekkasjene som siver ut av Apple tegner et bilde som får bransjefolk til å ombestemme seg.

– For noen måneder ville jeg sagt at Apple jobbet med CarPlay, men nå tror jeg det er en egen bil, sier en person som ifølge Financial Times har jobbet tett opp mot Apple i en årrekke.

Jobs ville ha bil

En tredje internasjonal nyhetskanal, Bloomberg, poengterer at tanken om å produsere biler ikke er ny i Apple-systemet.

I forbindelse med et tvistemål i 2012, skal Apples markedsføringssjef i retten ha sagt at Apple allerede før lanseringen av iPhone i 2007 vurderte å produsere en bil.

Bloomberg gjør også et poeng av at Apple sitter på mye teknologi som kan nyttiggjøres i utviklingen av en elbil. IT-konsernet har i årevis jobbet intenst med batteriteknologi for alle selskapets viktige produkter, som iPod, MacBook, iPhone og iPad.

Likedan har Apple de siste årene lansert en karttjeneste som kan brukes i navigasjon, og et underholdnings- og informasjonssystem beregnet for bruk i bil, CarPlay.

En elbil skal ifølge Bloomberg også ha stått veldig høyt på ønskelisten til legendariske Steve Jobs.

Les også

Tror Apples smartklokke blir en flopp

– Ga kjempebonus

Tesla-sjef Elon Musk fortalte allerede for noen uker siden at Apple forsøkte å rekruttere fra bilselskapet hans. Ifølge Musk skal Apple ha tilbudt store lønnsøkninger og opptil 250.000 dollar – nesten 2 millioner kroner – bare for å skifte jobb.

Men, det skal legges til at Tesla også skal ha rettet forespørsler mot Apple-ansatte. Rundt 150 Apple-ansatte skal ha gått til Tesla, kunne Musk fortelle i et intervju med Businessweek tidligere denne uken.

Les også

Derfor er Tesla Model X så forsinket

I flere media påpekes det at årsaken til at Apple og Tesla forsøker å knipe hverandres ansatte er at de i bunn og grunn ligner hverandre. Begge selskapene ble grunnlagt av veldig karismatiske ledere, og har et uttalt mål om å revolusjonere både egen bransje og verden.

Musk har da også ved flere anledninger sammenlignet sitt Tesla med nettopp Apple, senest for noen dager siden da han spådde at bilprodusenten på sikt kan få like stor betydning som Apple har hatt.

Og da, ifølge Musk rundt 2025, kan Tesla bli like mye verdt som Apple. Det vil si 700 milliarder dollar, eller drøyt 5 billioner norske kroner.

Les også

Nå har Tim Cook doblet verdien av Apple

Les også

Nå er SpaceX verdt mer enn Snapchat og Airbnb

Les også

Apple første selskap med markedsverdi over 700 milliarder dollar

Les også

Nå satser Apple på valutalån i sveitserfranc

Publisert: