- Jeg kommer aldri til å selge denne bilen

Mercedes heiste det norske flagg og leverte nøkkelen på fløyelspute da Erling Olsen kom for å hente sin unike Mercedes-Benz.

GULT ER KULT: Erling Olsen gjorde sin helt spesielle bil enda mer spesiell ved å velge denne fargen.
  • Morten Abrahamsen
Publisert:

Da Erling Olsen var innom Nils Wathne Auto AS i Haugesund og spurte om de kunne skaffe ham en Mercedes-Benz SLS AMG, ante han lite om at han skulle ende opp med en så spesiell versjon at ingen andre har maken.

- Jeg hadde allerede vært i kontakt med importøren, Bertel O. Steen, for å høre om de kunne være behjelpelige med å få tak i en SLS AMG Black Edition, sier bilforhandler Karl Magnus Wathne til E24.

En annen kunde hadde nemlig tatt kontakt og bedt dem se på muligheten for å kjøpe en slik bil. Dette er en spesialutgave av SLS AMG - Black Edition skulle produseres i 350 eksemplarer og før produksjonen var i gang, var alle solgt.

- Vi fikk høre at det var en venteliste man kunne sette seg opp på om noen skulle trekke seg. Så etter fem måneder viste det seg at noen hadde gjort det, slik at det var en bil tilgjengelig.

Nå er Olsens knallgule Mercedes med i E24s kåring av Årets feteste bil. Det er importør Bertel O. Steen som har valgt ut akkurat denne bilen til konkurransen, som blir avgjort gjennom stemmegivning.

Sjekk ut SLS AMG-en og gi din stemme på Årets feteste bil her

Brukte fem minutter

På samme tid som Erling Olsen var innom på utkikk etter en SLS AMG, viste det seg at den opprinnelige kunden ikke lenger var interessert.

- Så jeg foreslo Black Edition. Hvor lang tid brukte du på å bestemme deg, Erling, sier Wathne og ser på Olsen.

- Fem minutter.

Dette var for to år siden, lenge før bilen skulle settes i produksjon.

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series er en spesialutgave av SLS AMG. Bilene ble produsert i andre halvår av 2013. Den har 60 hestekrefter mer enn den vanlige versjonen, totalt 631, og veier 70 kilo mindre.

Test av Mercedes-Benz SLS AMG

Olsen ønsket gul lakk, men den valøren han valgte, ville ikke Mercedes-Benz bruke. Løsningen ble å få den foliert.

(saken fortsetter under bildet)

HØYTIDELIG: Erling Olsen avduker sin egen bil sammen med en representant fra AMG.

- Det tok 14 dager å legge på folieringen, sier Wathne.

- Jeg har aldri forstått folk som kjøper slike biler, men likevel prøver å gjøre bilen anonym, sier Olsen.

Hans SLS AMG Black Edition er den eneste i verden med denne fargen.

Olsen jobber i eiendomsbransjen i Haugesund og er ikke ukjent med fine biler. Han har blant annet hatt en BMW 645i, en Mercedes-Benz CL 500 og en Jaguar XKR, men aldri noe så ekstremt som denne.

Les også

Stem frem Årets feteste bil

Hentet av sjåfør

Da bilen endelig var klar for levering tidligere i år, var det ikke en gjort via en kjapp tur innom forhandleren. De dro til fabrikken.

- På flyplassen ble vi hentet av en sjåfør i en Mercedes-Benz S63 AMG. Så var det omvisning på fabrikken, middag og ikke minst avduking av bilen.

Dette skjedde på Mercedes-Benz' «Center of Excellence».

Mer bilstoff på E24 BIL

- Her ble nøkkelen overlevert på en fløyelspute og på utsiden var det norske flagg, sier Olsen.

FLAGGET: Det vaiet norske flagg utenfor fabrikken da de skulle hente bilen.

Han forteller at av AMG-avdelingens 109 mekanikere, var det kun tre som fikk lov til å sette sammen motoren til Black Edition. På motorblokken er det en signert plakett med navnet til mekanikeren.

Olsen sier at bilen, med ekstrautstyret, koster rundt 4,2 millioner kroner i Norge, hvor cirka 2,2 millioner er avgifter. Dette gjør at han ikke kommer til å registrere den her, men flytte den til utlandet hvor han og har et hus. Samtidig liker han å bruke den på norske veier. Han kom i ens ærend over fjellet fra Haugesund for å stille som Mercedes-Benz' bidrag i E24s kåring av «Årets feteste bil».

- Hvis du skal ha en ekstrem sportsbil, en skikkelig sportsbil, så kan jeg ikke tenke meg noe bedre enn en SLS AMG, med dens former. Dette er et råskinn, den er helt rå. Jeg kommer aldri til å selge denne bilen. Denne har jeg kjøpt for å ha.

Les også:

Har kjøpt Norges første Lexus LFA

Miljøsuperbiler på vei til Norge

Test av Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Bil

Flere artikler

  1. Dette er Årets feteste bil

  2. Stem frem Årets feteste bil

  3. Stem frem Årets feteste bil

  4. Her er verdens aller, aller siste folkevogn

  5. Ekstraordinær mellomklassebil