Kanontall for <br>Zebra-fotball</br>

Seertallene på fotballkampene på TV 2 Zebra overgår alle forventninger. Med fem prosent markedsandel var Zebra større enn NRK2, og den nye TV 2-kanalen puster allerede TV3 tungt i nakken.

Publisert:

Seertallene på fotballkampen på TV 2 Zebra overgår alle forventninger. Med fem prosent markedsandel var Zebra større enn NRK2, og den nye TV 2-kanalen puster allerede TV3 tungt i nakken, skriver Kampanje .

Spenningen knyttet til seertallene på gårsdagens fotballkamp mellom Rosenborg og Start var ikke liten i TV 2-huset i dag. For tallene fra sist uke var nemlig spekket med feil etter at TNS Gallup ikke hadde fått fanget opp all seeingen i såkalt breddeformat, 16:9.

Seertallene som først ble kommunisert var ikke høyere enn 27.000, og selv om de senere ble oppjustert til et sted mellom 50 og 60.000, er langt fra bra nok for å forsvare deler av milliardinvesteringen norsk fotball har vært for TV 2 Gruppen. Men i dag fikk TV 2-sjef Kåre Valebrokk og resten av TV 2-ledelsen endelig korrekte tall, og tallene fikk nok samtlige til å hoppe i stolene.

188 000 seere

De foreløpige seertallene for kampen som ble sendt på TV 2 Zebra klokken 18.00 i går, mandag, viser nemlig at hele 188 000 seere fikk med seg Rosenborgs knusende seier over Start. Da skal det også sies at det var 2. påskedag og således ingen normal dag.

Markedsandelen for TV 2 Zebra for hele dagen endte uansett på meget sterke fem prosent i riksuniverset (12+). Det 2,6 ganger så høyt som den forrige rekorden til TV 2 Zebra. Den var på 1,9 prosent.

Større enn NRK2

En markedsandel på fem prosent sitter langt inne selv for NRK2, selv om det var den uttalte målsetningen for kringkastingssjef John G. Bernanders nummer to-kanal da den ble lansert gfor ti år siden. Men enda viktigere for TV 2 Zebra er det at markedsandelen er så sterk at kanalen allerede puster TV3 alvorlig i nakken.

- Det er klart at vi med fem prosent markedsandel er i hælene på TV3. Dette er steinbra, sier konserndirektør for salg og markedsføring i TV 2 Gruppen, Bjørn Gunnar Rosvoll, til Kampanje .

TV3-direktør Lasse Kokvik hadde i går en markedsandel på 5,8 prosent, mens NRK2 hadde 3,3 prosent, viser tallene fra TNS Gallups tv-meter. I beste sendetid var TV 2 Zebra til og med større enn TV3.

- Var det noen som trodde på dette på forhånd?

- Dette er over de mest optimistiske anslagene, og ingen her på huset trodde på dette. Glem det. Vi knuser NRK2 og er halvparten så store som TVNorge, sier Rosvoll.

TVNorge på sin side hadde 10,6 prosent markedsandel på mandag. Rosvoll innrømmer at det føles godt å endelig kunne komme med de korrekte tallene.

Feil tall

- Tallene sist var feil, og det var ikke bra for oss. Det var ikke noe å gjøre med, men det er glemt nå. At vi i dag kan vise til fem prosents markedsandel smaker derfor skikkelig godt, sier Rosvoll.

- Og i kveld er det ny kamp på TV 2 Zebra?

- Dette kommer til å bli tidenes uke for TV 2 Zebra. Dette blir dritgøy, sier Rosvoll.

Publisert: