Han tjener 220 millioner på tidenes teknohandel

Joe Tucci selger selskapet sitt for 540 milliarder norske kroner. Det gir ham en fin avskjedsbonus.

KAN SMILE... hele veien til banken og vel så det. Joe Tucci får med seg en ganske bra pakke på vei ut av selskapet hvor han har vært konsernsjef i 11 år.
Publisert:

Tidligere denne uken annonserte Dell det største teknologioppkjøpet noensinne.

Selskapet sluker etter alle solemerker EMC i en transaksjon verdt svimlende 67 milliarder dollar, tilsvarende rundt 540 milliarder norske kroner.

Joe Tucci har vært selskapets konsernsjef siden 2001, og nå kan man godt si at han får lønn for strevet.

Les mer om EMC og giganthandelen her

Aksjer verdt 163 millioner

Avskjedspakken til konsernsjefen - han går av når Dell tar over selskapet - består av kontantpakke på syv millioner dollar, 57 millioner norske kroner, som er tre ganger årlig lønn for Tucci.

I tillegg får han med seg aksjer verdt 20 millioner dollar, nesten 163 millioner norske kroner, ifølge CNN.

Men ikke bare det. Tucci vil også få betalt for ubrukt ferie. Samtidig vil selskapet forsette å betale Tucci livs-, uføre-, ulykke- og helseforsikring i tre år.

Årsaken til den store fallskjermen er at den vil bli klassifisert som en «change in control»-terminering. Det gir ham dermed høyest mulig avskjedsbonus, ifølge CNN.

Ifølge Bloomberg er det Michael Dell selv som skal lede det nye selskapet, men Tucci kan i alle fall ta sin hatt og gå med et smil om munnen.

Les også

Tidenes teknologihandel: Dette er Dells rekordkjøp

– Hadde kanskje gått under

EMC, som opprinnelig startet med å produsere digitale lagringsløsninger, er et selskap mange kanskje ikke har hørt, men en av teknologiene de eier er kanskje mer kjent for de fleste.

VMware, som i dag omtales som «flaggskipet» i EMC-konsernet, driver med såkalt virtualisering.

Enkelt forklart innebærer dette at man tar for seg en datamaskin som ikke bruker hele sin kapasitet og forteller den at den er eksempelvis ti datamaskiner. Hver og en av disse virtuelle datamaskinene utfører så sine egne oppgaver, og dette øker effektiviteten.

– Dersom EMC bare hadde forblitt i lagring, hadde de kanskje gått under. Med VMware er de fortsatt i bransjen, sa fagredaktør Ahlert Hysing i Computerworld til E24 da handelen ble kjent.

Les også

Tidenes teknologihandel: Dette er Dells rekordkjøp

Les også

Dell-sjefen: – Vi utvider i Norge

Les også

Microsoft tar bitcoin inn i varmen

Publisert:

Her kan du lese mer om